Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Jungfrukusten blir ett tragiskt minne i historien

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Horisont Skärså fyr, soluppgång i augusti.

Annons

Om nuvarande vindkraftsplaceringar tillåts cirka 3 mil utanför kustremsan får nog Jungfrukusten byta namn, den är inte längre orörd! På grund av politikers totala brist på dialog med direkt berörda fastighetsägare samt även bristande kunskap på vad man ställer till med! Hur har kommunerna tänkt ersätta drabbade fastighetsägare?

Skall svenska staten gå in med nya taxeringsvärden för sjönära fastigheter?

Annons

Annons

I flera fall har redan noterats 15 procent värdeminskning på fastigheter, och i flera fall omöjligt att sälja eller belåna fastigheter. Båtfolk, båtturister, fiskare drabbas, näringsverksamheter, djurliv med mera och indirekt även berörda kommuner!

Hur skall kommuner kunna marknadsföra sig som en skärgårdskommun? Kommer ju se ut som ett industriellt disco från Hornslandet till Axmar i syd om Storjungfrun.

Från Skärså fyr (se kort) kommer hela horisonten att bestå av en skog av propellrar med discolampor (höjd ca 230 meter) över horisonten vid 3 mils placering från kustremsan. Vindkraftspark Gretas klackar 1 vid Agön, Gretas klackar 2 vid Prästgrundet, Storgrundet vid Storjungfrun. Flytta ut vindkraftparkerna till 7 mil så att även boende på öarna slipper se eländet! Tänk på kommande generationer!

Skärså bo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy