Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Grova och svepande anklagelser hjälper inte, Bodil Eriksson!

Lennart Rohdin svarar på en replik från Bodil Eriksson.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lennart Rohdin, Ljusdal.

Bild: Carole Tärnudd

Annons

Bodil Erikssons grova och svepande anklagelse att äldreomsorgen i Ljusdals kommun ”brottas med destruktiva kulturer och arbetssätt” visar sig i hennes svar till mig helt sakna innehåll. En så grov anklagelse visar bara på en djup okunnighet om omsorgens dagliga verksamhet.

Annons

Annons

Att en professor, som Bodil Eriksson griper ur luften, framhåller att det inom äldreomsorgen i landet generellt råder brister som ”outbildad personal, dålig kost, fel medicinering med mera” är inte liktydigt med ”destruktiva kulturer och arbetssätt”. Och även om det vore så, är det uppenbarligen inget professorn anser utmärka äldreomsorgen i Ljusdals kommun.

Coronakommissionen riktar skarp kritik mot landets sittande regering och konstaterar att äldreomsorgen i landet generellt under lång tid varit underfinansierad, underbemannad och underutbildad. Om konsultfirman Ensolution anför att äldreomsorgen i Ljusdals kommun kostar mer än ”jämförbara kommuner” kanske det snarare är uttryck för att den ligger mer rätt än i ”jämförbara kommuner”?

Andelen äldre (80+) i Ljusdals kommun ligger i dag bland de högsta i landet och kommer fram till 2030 att öka snabbare än i nästan varje annan kommun. Det ställer stora krav på omsorgen och ännu större redan de närmsta åren. Då hjälper inte grova och svepande anklagelser om ”destruktiva kulturer och arbetssätt”.

Lennart Rohdin, Ljusdal, riksdagsledamot (FP) 1993-98

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy