Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
Konstnärlig workshop med Erik Olof Wiklund i Långhed

I julveckan bjöd Långheds bygdeförening i till en spännande workshop med Erik Olof Wiklund. Detta var första gången som intresserade träffades och påbörjade ett gemensamt konstverk.

Detta är en läsartext.

Erik Olof Wiklund inspirerar i Långhed till skapande konsverk och tidskapsel.

Annons

Erik var med och inspirerade och fick igång deltagarna i skapandet. Erik har fått uppdraget av föreningen som tack vare stöd från Bygegårdarnas riksförbund kunde engagera Erik.

Långheds bygdeförening kontaktade Erik och han gick igång på direkten och antog utmaningen. Föreningen gav Erik fria händer att tänka till kring de yttre ramarna och sedan bjöds intresserade att vara med vid workshopen på torsdagen den 16 december.

Vid denna första gång berättade Erik sina tankar kring skapandet och sina idéer kring att göra en tidskapsel. Han utgår från en tavla som han tidigare gjort och som nu ligger till grund för detta verk. En form av återbruk finns med i tankarna. Tidskapseln kommer att ligga bakom själva tavlan och ska innehålla det som vi som besöker Långheds bygdegård vill att den ska innehålla.

Annons

Annons

Under torsdagens workshop påbörjades detta arbete genom att några av deltagarna gjorde schablontryck medan andra skrev hälsningar till framtiden och berättelser om livet nu men även tankar och funderingar om framtiden.

Konstnären Erik Olof Wiklund framför grundkonstverket som nu återbrukas och kopplas ihop med en tidskapsel.

Föreningen vill bjuda in fler att vara med och skapa. Vore fint om fler var med och la ner intressanta saker, foton och texter. Just nu har vi tankarna kring att försluta tidskapseln lördagen den 14 maj, i samband med 2022 års vårmarknad/tunnbrödsfestival. Arbetet med konstverket och tidskapseln sker under våren vid flera tillfällen.

Konstverket placeras sedan högt upp i taket så det inte går att nå mer än att titta på. Först om drygt 80 år, i samband med 200-års jubileet av byggnaden, är tanken att tidskapseln öppnas. År 2104 kommer ingen av oss som var med på torsdagen att finnas kvar i livet utan det blir våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn som får ta del av vad vi skapat därför kommer konstverket att följas av en noggrann instruktion och dokumentation.

Långhedsborna trycker fina shabloner som förhoppningsvis kommer att glädja de som öppnar tidskapseln om 80 år.

Annons

Ta tillfället i akt och var med. Fundera vad just du vill lägga in i tidskapseln. Ytan är stor, 1 700 gånger 2 000 centimeter, men endast 18 millimeter tjock. Nästa möjlighet att placera saker i kapseln blir onsdagen den 19 januari i samband med en gemenskapskväll. Visst är det spännande?

Annons

Margareta Englund

Se fler bilder här:

En berättelse skrivs som kan läsa år 2104 när tidskapseln öppnas. Vad vill du berätta om?

Lennart och Elisabeth skapar och för samtal med konstnären Erik Olof Wiklund.

Albin och Alvar jobbar fokuserat på att göra schabloner.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy