Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
SPF Seniorerna Glada Hudik på Kjell Lönnås julkonsert

Detta är en läsartext.

KFUM-kören, Sundsvalls kammarkör, Kören Confetti, Kammarorkestern Sundsvall och Kjell Lönnå

Annons

19 december åkte SPF-medlemmar till Sundsvall med Lönns Buss och årets julkonsert – Julton. Det var den 55:e julkonserten i ordningen och alla 55 år har Kjell Lönnå dirigerat och lett körerna.

Tre körer – KFUM-kören, Sundsvalls kammarkör och kören Confetti sjöng tysk, engelsk, finsk, amerikansk, norsk och förstås svensk musik.

En kammarorkester smyckade sångerna med ståtliga klanger.

Annons

Kyrkan var fullsatt under de fyra framträdanden som genomfördes under lördag och söndag 18 och 19 december.

Annons

Under föreställningen som varade i en timme och fyrtiofem minuter sjöng man 30 sånger och det utan textstöd. Inga pärmar med texter och noter behövdes. Sångarna kunde alla texter utantill och vi som kom från SPF Glada Hudik och som sjunger i vår kör, var mäkta imponerade över detta. Vilken musikupplevelse vi fick denna söndag!

Reseledare var Kerstin Josefsson som genomförde sitt uppdrag på ett mycket trevligt och professionellt sätt. Innan konserten hann vi besöka Ikea och några av oss avsmakade deras julbord.

Roland Dahlberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy