Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Avtackning av Lars Nilsson

Detta är en läsartext.

Annons

Kyrkofullmäktige i Söderhamn Sandarne församling hade sitt sista sammanträde denna mandatperiod i Ulrika Eleonora kyrka den 16 december. På dagordningen fanns två ärenden varav ett var beslut om namn på nya begravningskapellet. Kyrkofullmäktige beslutade enhälligt enligt förslaget som var Västra kapellet.

Sedan avtackades ett antal ledamöter som gjorde sitt sista sammanträde i kyrkofullmäktige. De avgående var följande: Rolf Orre, Jan-Olof Färnstrand, Anna-Karin Natander samt Alice Hedberg. De avtackades med en blomma samt gåva för sina år som ledamot/ersättare i kyrkofullmäktige. Kyrkoherde Lars Nilsson avtackades av ordförande Jan-Evert Hagström för sina 32 år som kyrkoherde och tillönskade honom ett lyckligt liv som pensionär samt överlämnade blommor från kyrkofullmäktige. Gösta Stenegren fortsatte avtackningen med att på ett trivsamt sätt framföra ett tacktal som avslutades med att Lars fick avtäcka den tavla som föreställer Ulrika Eleonora kyrka i ett silverstick.

Annons

Annons

Lars mottog gåvan och syntes vara berörd och i sitt tacktal framförde han sitt stora och djupa tack till det samarbete som han haft med de förtroendevalda under sina 32 år som kyrkoherde.

Gåvan värmde extra eftersom han i så många år haft den byggnaden som en arbetsplats där både glädje och sorg delats.

Jan-Evert Hagström, kyrkofullmäktiges ordförande

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy