Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Läsartext
Största glädjen av alla: Att få jobb!

Under fredagen var det examensdag för lärlingsklassen som studerat grundläggande restaurangutbildning i Bollnäs. Det är viktigt att fira examen, vilket vi gör, men extra glädjande var att vi kunde fira att Rahma Ibrahim hade fått jobb!

Detta är en läsartext.

Under fredagen var det examensdag för lärlingsklassen som studerat grundläggande restaurangutbildning.

Annons

Glädjen kunde inte stilla sig. Rahma berättade att hon hade svårt att somna och att hon sedan vaknade tidigt på fredagsmorgonen. Efter att ha lämnat sin dotter på förskolan åkte hon för att skriva på anställningsavtalet med kostenhetens samordnare Camilla Johansson. Hon har nu fått jobb i vikariepoolen och började redan på måndag 20 december.

Rahma har, liksom de andra åtta i lärlingsklassen, varit ute på arbetsplatser under hela terminen. Där har kunskaperna som tränades i skolan under första året befästs och utvecklats. Att vara lärlingsplats innebär att arbetsgivaren tar emot lärlingen och ger dem utbildning utifrån att göra lärlingen så anställningsbar som möjligt.

Annons

Annons

Det är fler i klassen som fått jobb och skrivit avtal med arbetsgivare. Tyvärr pågår ju pandemin fortfarande vilket gör att vissa restauranger inte har möjlighet att anställa just nu på grund av uteblivna gäster, men de har varit med och utbildat kommande medarbetare. Restaurangerna hoppas på bättre tider och då vet de vilken personal de kan anställa.

Under fredagen firade vi och nuvarande elever på grundläggande restaurangutbildningen grattar Rahma med många hurra!

Rahma Ibrahim fick jobb direkt efter examen.

Vi på utbildningen vid Hälsinglands utbildningsförbund delar Rahmas glädje och känner stolthet. Eleverna på utbildningen är mycket intresserade av att jobba med mat och nu när Rahma, och de andra som kommer ut på restaurangerna, så kan vi se framemot att gastronomin utvecklas. Rahma kommer ifrån Eritrea men har även bott i Saudiarabien och har jobbat med mat på flera ställen.

Årets lärlingar bjuds på jullunch på Torsberg. Samordnare Sofie Arrheden, yrkeslärare Margareta Englund och SFI-lärare Ann-Kristin Eriksson firar tillsammans med eleverna. Läraren Stefan Lundgren hittar vi i köket.

Gastronomi handlar om råvaror och matlagningstekniker för att nå höga smaker. Med ett öppet sinne och glädje utvecklas vår mat och vår matupplevelsen kan bli större. Vi kan alla lära av varandra och våra nysvenskar kan bidra oerhört mycket.

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy