Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
PRO Faxe, Söderala-Marma, Sandarne och Ljusne på julkonsert 12 december

Detta är en läsartext.

Luciaspelet avslutas

Annons

Med stor spänning såg vi fram emot resan till Stockholm med Julkonsert på "Waterfront" söndag 12 december, resan startade redan 06.35 från Lönns garage. Vi var säkert många utöver mig som var rädd att väckarklockan inte skulle fungera men alla kom med. När de sista påstigande togs upp i Vallvik, tog vår chaufför "Tobbe" till orda och berättade att vi skulle få kaffe och macka någonstans efter vägen, (smakade väldigt bra), sedan hälsade Sten Sundqvist alla välkomna och meddelade att han kommer att dela ut biljetterna när vi kommit fram till "Waterfront".

Under resans gång färdades vi liksom i ett vitt skimmer, ibland så tätt att sikten framåt var begränsad. Väl framme fick vi möjlighet att besöka julmarknaden på Gamla stan, Tobbe körde oss ända upp till slottet och lovade hämta oss på samma ställe klockan 13.30. Det fanns allt möjligt att ta del av i alla stånd, en del av oss handlade något som vi tyckte var fint, en del provade "brända mandlar" några köpte korv med bröd, jag och mitt sällskap tog en fika på Chokladkoppen och blev samtidigt uppvärmda vilket var behövligt i det gråkalla vädret. Spänningen stiger, Tobbe väntar på oss med bussen och snart har alla samlats för avfärd mot dagens huvudmål. Alla bussar anvisades till en egen entré där det redan var klart med att alla på bussarna har covidpass så det var bara att gå in och sätta sig, på min biljett stod det andra bänkraden plats 7 vilket var sektionen längst till vänster från scenen sett, positivt att det var där artisterna kom in, lokalen är mäktigt stor och rymmer många gäster.

Annons

Annons

Stockholm Singers

Konserten startar med ett Luciaspel under ledning av Bo Aurell med många fina sångnummer av Sopraner, Tenorer, Altar och Basar. Sedan var det dags för ett flertal barnkörer i olika åldrar, det fanns barn som föreställde möss som var med under framförandet av "Mössens julafton", imponerande att lyckas få alla barn att samverka med att göra likadana rörelser, enormt bra. Stockholm Singers avslutade det hela och dom fick det att rysa i hela kroppen med helt enorma nummer, den gemensamma avslutningen med "Halleluja" där alla undan för undan kom in och var med var superhäftigt. När vi kom ut hade Tobbe kört fram bussen utanför lokalen så det var bara att kliva direkt på. Magen kurrar när vi börjar färden mot Upplands Väsby där vi skall inta vår middag.

TACK till Sten Sundqvist för ett utmärkt reseledare jobb och till Tobbe som med säker hand rattade oss hem igen. En konsert väl värd att se och höra.

Karl Brodin

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy