Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arbrå

Läsartext
Lyckad julfest på Forum

Det blev en stämningsfull och trevlig julfest fredagen 10 december på Forum, då Arbrå PRO anordnat den traditionella julfesten.

Detta är en läsartext.

Den 10 december anordnades julfest på Forum i Arbrå. Foto: Arkivbild/TT.

Annons

80 medlemmar hade anmält sig och många kom långt före utsatt tid till en festligt dukad lokal med dekorerade småbord och dämpad julmusik.

Ordföranden Rolf Lundin hälsade välkommen och berättade om dagsläget i föreningen och planeringen framöver för att presentera kvällens program. Underhållningen inleddes med sånggruppen som känslosamt framförde sex sånger med Ett barn är fött som inledning och Nu tändas tusen juleljus som avslutning. Varpå Gunnar läste Viktor Rydbergs dikt Tomten.

Annons

Annons

Efter mingel och matbestyr så återkom Roland med sånggruppen som sjöng bland annat Dan Anderssons Julvisa från Finnmarken och inbjöd publiken till allsång med de klassiska julaftonssångerna.

En rikligt tilltagen jultallrik serverades. Dragning på årets storlotteri med fina vinster genomfördes.

En improviserad luciatablå genomfördes av sånggruppen på ett okonventionellt sätt med glimten i ögat och inleddes med att Sven P spelade Luciasången solo på munspel och Ylva läste Lucias dikt varpå Staffan stalledräng levererades i ett specialarr. Avslutningen i gospelstil, Det lilla ljus jag har, uppskattades och bifallet var stort när hela gänget tågade ner från scenen.

Efter dragning på kvällens lotteri så släcktes lokalen ner och ett tomtepar gjorde entré utklädda och ”standuppande”. Ingrid och Sven! Skrattsalvor, varpå följde julklappsutdelning.

Kvällen avslutades med att man gemensamt sjöng När ljusen ska tändas där hemma. En fin avslutning på en stämningsfull och gemytlig fredagseftermiddag.

Roland H, Bengt Eriksson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy