Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Läsartext
PRO Kilafors julfest

14 december bjöd PRO in till fest i Lilltjära Bygård.

Detta är en läsartext.

Lucia med tärnor och tomtar sjöng några sånger.

Annons

Redan i entrén välkomnades vi av tomtar som hälsade välkommen och bjöd på glögg. Salen var pyntad och borden placerad med avstånd.

Fem musikanter spelade under samlingen. Ordförande Anette Lindholm hälsade välkommen och berömde köket för dukningen och musikerna för skön musik och hoppades att vi skulle få en härlig eftermiddag.

Eva Lucchesi slog ett slag för Iggesundsrevyn 29 januari och uppmanade alla att skaffa covidpass. Nästa resa med Lönns Buss blir i mars till Åland, då de presenterar sina kommande resor. Inga Strömberg meddelade att hobbyn byter dag till onsdag för att slippa krocka med andra arrangemang.

Annons

Annons

Tina och Puma körde frågesport med publiken.

Köket serverade Julmaten i en färdig portionsförpackning, väldigt praktiskt. Mycket mat rymdes i den. Allt utom lutfisken fanns med, men den orkar man ju inte äta i alla fall!

Och nu behövde maten skakas ner och det hjälpte Margareta Brolin oss med. Det blev lite tomtegympa, innan vi fick höja våra röster i fyra julsånger. Tomten av Viktor Rydberg är ju en institution som inte får glömmas bort och som traditionen bjuder läste Ingrid Hallin den med bravur även i år.

Ingrid Hallin läser Tomten av Viktor Rydberg.

Nu kom vi till styrelsens lilla ”upptåg”, där de raljerade med att alla tåg står stilla och att vi kan skrota stationerna. Tina, som är upphovskvinnan bakom skämten, hade tillsammans med Puma en frågesport med publiken. Några demonstranter rörde till det och kom med plakat om höjda pensioner, innan lucia gjorde sin entré med följe. Lucian med tärnor och tomtar sjöng några sånger, sen var det vår tur igen att sjunga. Kaffe och rullrån med godis och grädde satt som en smäck.

Annons

Tomtarna serverar glögg.

Dragning på dagens lotterier avslutade dagen, som varit jättemysig.

Anette önskade alla God Jul och Gott Nytt År!

Vi syns 2022!

Birgitta Boström, Kilafors

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy