Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Julfest på Högliden för PRO Hudiksvall

Detta är en läsartext.

Hälsar Börje Larsson välkommen till julbordet.

Bild: Privat

Annons

Det blev en fullträff för 107 medlemmar när PRO hade julfest den 9 december på Högliden. Gästerna strömmade in och Christer bjöd på glögg med pepparkakor samtidigt som alla passade på att köpa lotter. Gästerna samlades därefter i kyrksalen och lyssnade på dragspelsgruppen ”Börje Ring och fyra damer”. Musikgruppen varvade underhållningen med sång och Börjes historier.

Börje Larsson, festkommittén, bjöd därefter in till den stora julbuffén. Matsalen var vackert dekorerad och dukad i rött, det doftade julmat och alla gjorde sig hemmastadda vid matborden. Där fanns allt från sillar och lax i olika former, skinka, sylta, sallader mm som hör till ett julbord. Dryck, bröd, ost efter tycke och smak samt naturligtvis en god hembakad saffranskaka.

Annons

Festkommittén servade matgästerna vid borden och fyllde på julbordets fat och skålar inför gästernas andra varv runt julbordet. Därefter fortsatte gästerna till de varma rätterna med Janssons frestelse, köttbullar och prinskorv. Vid matborden hördes ett sorl och alla passade på att njuta av gemenskapen och trevnaden. Middagen avslutades med kaffe och gobit.

Annons

Återsamling i kyrksalen och in kommer tio tärnor och en lucia från Kulturskolan. De fyllde kyrksalen med vackra lucia- och julsånger på både svenska och engelska. Några av sångerna var helt nya för publiken. Det blev en vacker och känslosam stund. Många och långa applåder från publiken. Arrangemanget leddes av Moon Jung Choi och för musiken svarade Jessica Ahlman.

Luciatåget sjunger luciasånger i Höglidenkyrkan.

Bild: Privat

Nu återstod de stora vinstborden med ett hundratal fina vinster. Lotterigruppen skötte utropen och dragningen. Nytt för i år var en vinst i form av ett särskilt presentkort. Alla julfestdeltagare hade en chans och vinstlotten utföll till en dam i festkommittén. Därefter blev det fruktkorgarnas tur att få glada ägare. Vinnarna fick välja det som passade dem bäst vartefter det blev deras tur. Där fanns vinster som blommor, kaffeservis, hantverk, mat, hembakat, presentkort, verktyg, godis mm och många hade turen att vinna flera gånger.

Ordförande tackade alla företag och enskilda som skänkt och samlat in vinster samt festkommittén och alla som på olika sätt förberett julfesten och haft uppdrag under kvällen. Upplevelsen av att åter kunna få vara tillsammans och fira in julen gav en härlig känsla av gemenskap och värme. Tack alla som kom och gjorde julfesten till fest!

PRO-föreningens styrelse avslutade med att önska alla God Jul och Gott Nytt År.

Maj-Britt Norlander

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy