Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Läsartext
Adventbesök i Sandarne kyrka

Detta är en läsartext.

Annons

För mig som inte är en trägen kyrkobesökare var helgen 11 - 12 december "Tredje advent" en rofull och fin musikhelg inför starten av julens stök med barn och barnbarn samt tomten.

Sandarne kyrka startade tredje advent lördagen den 11 december med ett arrangemang kallat "Jul i folkton". En stämningsfull afton i kyrkan med musik framförd i A capella av två välsjungande kvinnliga stämmor: Ellen Almgren och Annie Engvall. Några av de sånger som framfördes var: Bered en väg för herran, Staffan stalledräng, samt ett antal koraler såsom Nävervisan från Kalmar. En rofull kväll.

Annons

Annons

Söndagen den 12 december återkom jag till kyrkan som då laddat upp med Adventmusik med Capellakören under ledning av Eva Björk. Kyrkomusiker Lennart Eriksson trakterade kyrkans orgel med bravur, samt höll i taktpinnen under hela musikprogrammet. Eva påtalade att kvällens och körens program var riktat som ett tack till Lars Nilsson för ett bra och lättsamt samarbete under många år, Lars som vid årsskiftet träder in i pensionsåldern och slutar som Kyrkoherde för kyrkorna i Sandarne och Söderhamn.

Som en sista uppgift för Sandarne kyrka delade Lars Nilsson ut den unika guldmedaljen "Musika Sacra" till Carina Nordgren under många år medverkat i Capellakören, hon började redan som 9 åring med att troget träna och medverka i kören.

Enar Granqvist

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy