Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
TV: Långheds julmarknad bjöd på härlig julkänsla

Att arrangera marknader i Långhed är en lång tradition och i år kunde föreningen genomföra den traditionella julmarknaden första lördagen i december.

Detta är en läsartext.

Röda mattan var utrullad för att skapa extra stämning på julmarknaden. Foto: Carina Rosén

Annons

Förra året ställde vi om flera gånger men vi ställde inte in utan efter mycket fix och trix blev det en uppskattad ”hjulmarknad” som Ljusnan döpte den till.

Tidigt på lördagsmorgon denna julmarknadsdag föll snön vackert och det bådade gott för att hitta den rätta känslan. Föreningens egen tomte bjöd på glögg till alla besökare och paket till alla barn. En klar stämningshöjare var möjligheten att ta en tur med häst och vagn och det var det många som gjorde. Bjällran på den vackra nordsvenska hästen Sving gav en fin inramning liksom kusken Andreas Iljegårds respektingivande vargskinnsrock och mjuka pälsmössa.

Annons

Annons

TV: Se klipp från julmarknaden här:

Det fanns mycket gott att handla däribland arabisk pizza bakad i grillstugan av Mayyada och Ammar. Foto: Anita Holm

Utomhus erbjöds marknadsbesökarna att handla nygräddade pizzor från Mayyadas pizzeria, Hälsingeostkaka från Långhed, tunnbröd från Rengsjö, Rotebergsvägen och Långhed, mjölksyrat från Therese trädgårdsmat, korv och kött från Björks i Färila och lite annat smått och gott.

Jultomte, glögg, julklappar, häst och vagn turer skapade stämning tillsammans med nysnö. Foto: Anita Holm

Inne i värmen var det många knallar som erbjöd hantverk både att äta, titta på eller nyttja. Det fanns mycket till försäljning, bland annat mattor, dukar, silversmide, vantar och mössor, smycken, godis, färsk kost, honung, virkade gosedjur, korkunderlägg och andra snidade trähantverk samt nybakt mjukt tunnbröd. Härlig risgrynsgröt, skinkmacka, tunnbrödsmacka och kaffe med dopp serverades i stora salen.

Annons

Föreningens egen tomte bjöd på glögg till alla besökare och paket till alla barn.

Många kom och myste denna julmarknad och Långhed ingöt julkänsla i besökarna. Snart är det jul men innan dess firar vi lucia och därefter blir det till att önska god jul till varandra.

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy