Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Julbord med Lions Club Hudiksvall

Detta är en läsartext.

Lions julsammankomst. Foto: Bosse Klingh

Annons

I sedvanlig ordning arrangerade Lions Hudiksvall julmiddag i samband med sista sammanträdet för året. Det blev ett dignande julbord då deltagarna själva bidrog med olika julrätter. Cirka 25 förväntansfulla deltagare kom till mötet som var efterlängtat efter fjolårets uppehåll på grund av restriktionerna i samband med covid-19.

Sammankomsten började med ett kort sammanträde där det bland annat togs ett beslut om att skänka 10 000 kronor till Vändpunkten kvinno- och tjejjouren i Hudiksvall och Nordanstig. Syftet med bidraget är att ge hjälpsökande kvinnor och barn en guldkant inför julhelgen genom att kunna köpa julklappar och julmat.

Annons

Annons

Jonas Rasmusson, miljöingenjör vid mark och exploateringsenheten i Hudiksvall, var inbjuden föreläsare för kvällen. Han höll ett intressant föredrag om sitt arbete med att skapa trivsamma yttre miljöer i vår kommun. Bland annat presenterade Jonas arbetet med att forma Köpmanbergets strövområde, strandpromenaden samt anläggandet av dagvattendammar. Inriktningen på genomförandet har varit att försöka bygga enkla, billiga, välfungerande och lättskötta anläggningar.

President Bernt Andersson överlämnar konststipendium 2021 till Jonas Rasmusson. Foto: Bosse Klingh

Efter föredragningen överlämnade president Bernt Andersson Lions kulturstipendium för 2021 på 10 000 kronor till Jonas för hans trägna arbete med förädling och utformning av kommunens yttre miljöer. Då särskilt området längs Strandpromenaden och Köpmanberget med konstnärlig utsmyckning som t.ex. sanddyner, planteringar, ljussättning av berget, fikaställen och målade stenar som kan användas som lek av både gammal och ung.

Efter en varm och trevlig samvaro med mycket god julmat, sång och lotteri gick vi mätta och belåtna ut i vintermörkret.

Lennart Juhlin, vice sekr.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy