Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Författarbesök hos PRO:s skrivarkurs

PRO-medlemmar gjorde en omstart av skrivarkursen efter pandemin och har nu träffats vid några tillfällen under hösten.

Detta är en läsartext.

Katarina Widholms roman "Räkna hjärtslag" kom ut i höst.

Annons

Den 1 december 2021 fick kursdeltagarna besök av Hudiksvalls senaste författare Katarina Widholm. Det blev ett intressant och lärorikt möte. Skrivarna fick ta del av hennes bakgrund och hur skrivarintresset växt fram. Under flera år skrev Katarina barnböcker men nu har hon hittat nya intressanta områden att skriva om. Att skriva om tider och händelser som hon själv bara hört berättas om kräver research inom många områden.

Annons

Annons

”Räkna hjärtslag” heter den första boken som kom ut i höst och den kommer att få flera efterföljare. Boken handlar om Betty som lämnar Hudiksvall som 17-åring för att bli hembiträde i Stockholm. Betty får arbeta långa dagar och anpassa sig till sin arbetsgivare. Betty får möjlighet att läsa böcker, bli bekant med andra ungdomar och framför allt träffar hon en man som kommer att påverka resten av hennes liv. Katarina läste vissa stycken ur boken och skrivarna ställde frågor samt konstaterade att det är rätt tufft at bli författare. Skrivargruppen tackade för all kunskap de fått samt önskade Katarina lycka till i sitt fortsatta författarskap.

Kursdagen avslutades med att ledaren Karin Nilsson avtackades då hon lämnar gruppen för nya arbetsuppgifter i huvudstaden. Deltagarna väntar besked från Gysinge folkhögskola om en annan ledare nästa termin. Under dagen hade julen stått för temat av det lekamliga och det kändes bra att få önska god jul till varandra och alla fick två intressanta skrivuppgifter i julklapp inför nästa träff den 12 januari.

Maj-Britt Norlander

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy