Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Läsartext
Nattvandrarna fick KD:s Vitsippspris vid partiavdelningens julavslutning

Anders Lundin och Maria Furuståhl-Lundin från Nattvandrarna i Bollnäs fick i lördags ta emot Kristdemokraternas traditionella Vitsippspris i samband med partiavdelningens julavslutning på restaurang Darchin.

Detta är en läsartext.

Från vänster: Anders Bergsten, vice ordförande KD, Maria Furuståhl-Lundin och Anders Lundin från Nattvandrarna samt Råsie Sigvardsson-Berbres, ordförande KD partiavdelning i Bollnäs.

Annons

Vitsippan är KD:s partiblomma och priset består av ett diplom, ett konstverk och en penningsumma. I prismotiveringen heter det: ”Genom er närvaro på dygnets mörka timmar har ni nattvandrare ökat tryggheten i området. Ni nattvandrare skapar relationer till ungdomarna och blir på detta sätt förebilder där ni kan förebygga droganvändning, våld, skadegörelse och samtidigt vara ett medmänskligt stöd för ungdomar ni möter".

Annons

Annons

1989 startade Nattvandrarna i Bollnäs och det finns idag ett tiotal aktiva medlemmar som är ute på kvällarna under helgerna. Men man vandrar inte bara i Bollnäs utan har god samverkan med alla övriga kommuner i Hälsingland. I Bollnäs har man en egen lokal på Apoteksgatan, men planerar att flytta till Resecentrum.

– Vi har mycket bra samarbete med polisen och vår kontaktperson Helena Sundberg, säger Anders Lundin.

KD i Bollnäs har på senare år har många nya, unga medlemmar. Det är ju valår nästa år och då kommer partiet att ha många nya namn på sin valsedel i kommunvalet.

Det är ungdomarna som motiverar dem och driver dem att fortsätta med sitt helt ideella arbete i de gula jackorna, som blivit en trygghetssymbol för många unga. Mötet kan innebära ett kort ”hej” eller ett längre samtal som kan handla om skolan, kärleksbekymmer eller livsfrågor i stort.

– Tack vare att vi inte är några myndighetspersoner har vi lätt att skapa relationer med ungdomarna, säger Maria Furuståhl-Lundin.

– Vårt syfte är att vara en vuxen förebild där vi kan förebygga droganvändning, våld och skadegörelse och samtidigt vara ett medmänskligt stöd, säger Anders Lundin.

– Men vi saknar en enkel verkstadslokal där ungdomarna kunde vara tillsammans och meka med sina epatraktorer, tillägger han.

Annons

– En sådan lokal är kanske på gång i Kilafors, kunde dock Einar Ekström från partiavdelningen berätta.

KD i Bollnäs har på senare år fått många nya, unga medlemmar. Det är ju valår nästa år och då kommer partiet att ha många nya namn på sin valsedel i kommunvalet.

Anders Bergsten

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy