Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Läsartext
Bogården firade utmärkelse med stor julfest

Tidigare i år utsågs Bogårdens föreningshus till Årets X-ing. Det firades med en stor julfest.

Detta är en läsartext.

Annons

Bygdegårdsföreningen Bogårdens föreningshus firade utmärkelsen Årets X-ing med att bjuda in alla Utomskogsbor som på ett eller annat sätt jobbat inom föreningen, på en julfest.

Organisationen Hela Sverige skall leva anordnar varje år en tävling där man länsvis utser den förening eller organisation som haft flest och bäst aktiviteter för sin bygd. För 2021 fick alltså bygdegårdsföreningen i Bogården priset. Totalt finns det 217 föreningar och organisationer i Gävleborgs län, som tävlade om utmärkelsen, så vi är mycket stolta.

Annons

Annons

Många besökte festligheterna. Foto: Börje Norfelt.

För tre år sedan startade vi ett bygdeutvecklingsprojekt som på grund av pandemin gjort ett uppehåll, som nu kommer att starta upp igen. Under sommaren och hösten har vi haft många olika arrangemang, bland annat kolkojebygge, kolmila, Skottes musikteater, kyrkbåtsrodd med högmässa, två arrangemang under ” Beredskapsveckan”, Puma-afton, byvandringar, utomhusbio och höstmarknad. Dessutom hade Radio Gävleborg med Hasse Persson direktsändning hos oss i tre timmar.

Festen förgylldes av levande musik. Foto: Börje Norfelt.

Till julfesten kom 80 personer och åt julgröt och skinka. Som avslutning bjöds på gräddtårta och kaffe. Bygden är bortskämd med musikanter, och de som hade turen att få stå på estraden denna gång var Lars Persson, Dick Persson, Daniel Zetterkvist och sist men inte minst tioåriga Maja Pettersson, som stod för underhållningen på ett utmärkt sätt. För Maja var det första gången på scenen, men knappast den sista.

Programmet för våren och sommaren är redan välfyllt med till exempel byakamp i angling, filmvisning, musik vid Ljusnan, Dalsjökväll, byavandring med mera.

Ingvar Persson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy