Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Adventskonsert med Bjuråker-Norrbo kyrkokör och Brassensemble

Detta är en läsartext.

Phär Allan Sandberg. Fotograf: Kenneth Andersson

Annons

På söndag den tredje advent klockan 18.00 kommer Bjuråker-Norrbo kyrkokör att hålla sin traditionsenliga adventskonsert i Norrbo kyrka. Konserten har som titel ”Från advent till jul” och innehåller många välkända sånger. Till sin hjälp har kören en brassensemble bestående av medlemmar ur Hemvärnets musikkår Gävleborg. Det blir även några fiolsolon av körens dirigent.

Annons

Körsången har fått vila under pandemin så glädjen var stor bland körsångarna när de efter det långa uppehållet fick börja träffas och sjunga igen i augusti. Vid ett så långt uppehåll förändras situationen för många och flera körmedlemmar hade slutat i kören, så när ett tiotal körsångare från Delsbo kyrkokör anslöt (på grund av uppehåll i höst med Delsbo kyrkokör) så blev mottagandet glatt.

Annons

Körerna har i höst hunnit med flera framträdanden som Lyskvällen, Skördevesper, Ljusgudstjänst och första advent, men nu är det dags för den festliga adventskonserten. Körerna leds av de vikarierande körledarna Marita & Pähr-Allan Sandberg och prästen Evelina Bohlin medverkar med textläsning och aftonbön.

På grund av pandemin kan kyrkan endast ta emot 100 personer vilket sker genom föranmälan.

Marita Sandberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy