Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norrbo

Läsartext
Välkomna till Tomterundan – en bra aktivitet i coronatider

Detta är en läsartext.

Tomten välkomnar dig till Tomterundan och ger dig info.

Annons

I byn Backmo i Norrbo sitter en tomte på en stol vid vägen. Han visar vägen till "Tomterundan", vilket är en vandringsrunda på fyra kilometer som går i skogen samt efter Södra Dellen. Vid starten finns en anslagstavla med karta och information. Efter rundan finns det många tomtar.

Det är mest garntomtar som hänger i träden men det finns även grantomtar och tomtar gjorda i trä. Så kan du även se de vackra änglaträden.

Annons

Annons

En frågesport finns efter rundan på tio lite större tomtar som sitter uppbundna på trädstammar och på deras luvor finns frågorna.

En ängel i ett av änglaträden

Efter sträckan finns ett vindskydd med eldplats där man kan ta en paus och kanske grilla korv. Halva rundan kan även vandras med rullstol eller barnvagn då en sträcka på ca 1,5 kilometer går efter väg som man går och sedan vänder tillbaka.

Grantomten visar vägen till Tomterundan.

Tomterundan passar alla åldrar och är öppen alla dagar fram till dess att julen dansas ut. Ta med dig barn, barnbarn, släkt eller vänner och upplev julstämningen på en trevlig Tomterunda.

Välkomna önskar Norrbo sockenförening!

Marita Sandberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy