AnnonsAlfta-Edsbyns fastighets AB

Nytt 65Trygg på Backa: “Ser ut som ett hotell där inne”

Ett socialt, enkelt och trivsamt boende. Det är grundtanken med de nya 65Trygg-lägenheterna på Backa i Edsbyn.

– Det är lite hotellkänsla över det hela, säger Elin Lindberg, HR- och miljöchef på Alfta-Edsbyns Fastighets AB.

Elin Lindberg, HR- och miljöchef på Alfta-Edsbyns Fastighets AB.

Just nu pågår arbetet för fullt med att bygga om tre gamla byggnader som ska omvandlas till 65Trygg på Backa. Tidigare inredning rivs ut, ett nytt våningsplan skapas och byggnaderna länkas samman med bekväma inomhuspassager. I september 2022 beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in i de 31 nya lägenheterna.

– Alla lägenheter blir helt nybyggda. Även om det är gamla hus som renoveras så blir det helt nytt på insidan. Det ser verkligen ut som ett hotell där inne och det är kul, säger Elin Lindberg på Alfta-Edsbyns Fastighets AB.

Nyfiken på nya 65Trygg-boendet på Backa i Edsbyn? Mer information hittar du här

Utöver den privata lägenheten har 65Trygg-boendet också gemensamma utrymmen.

Kanske har du eller din partner precis fyllt 65 år och känner er trötta på trädgårdsarbete, renoveringar och allt vad hus innebär. Kanske vill ni ha tid och energi till annat, ett enklare liv helt enkelt. 65Trygg på Backa riktar sig till 65-plussare som söker en bekväm vardag med stora möjligheter till socialt umgänge.

– Det här blir ett nybyggt och fräscht ställe. Självklart har man sitt privatliv i sin lägenhet men man får även tillgång till de extra grejerna. Exempelvis en trädgård man slipper sköta om själv och snöröjning på vintern. På sommaren klipps gräset, det planteras blommor och man kan även få möjlighet att plantera själv om man vill. Så man förlorar inte trädgården på samma sätt som om man flyttar till en vanlig lägenhet, säger Elin Lindberg.

Är du eller din partner 65-plussare? Läs mer om 65Trygg-boende här

"Det finns många gemensamma ytor för att förlänga den egna bostaden. Både för att kunna träffa och ha en gemenskap med andra som bor där men även för att kunna ta dit familj, släkt och vänner", säger Elin Lindberg.

Utöver den privata lägenheten, utrustad med stort badrum, klädkammare och egen uteplats har 65Trygg-boendet också gemensamma utrymmen. De anpassas efter de boendes egna önskemål men kommer till en början bland annat att bestå av ett stort gemensamt kök, vardagsrum, en terrass ut mot grönområden, boulebana och grillplats.

– Det finns många gemensamma ytor för att förlänga den egna bostaden. Både för att kunna träffa och ha en gemenskap med andra som bor där men även för att kunna ta dit familj, släkt och vänner. Det är en plats att kunna ha större tillställningar som kräver mer utrymme än den egna lägenheten. På så sätt kan man bo mindre men ha tillgång till mer, säger Elin Lindberg.

65Trygg på Backa i Edsbyn - här hittar du mer information

Det kommer även att finnas trygghetsvärdar på plats för att inspirera och skapa glädje i vardagen. Tanken är att deras närvaro ska skapa lite av en hotellkänsla. Alfta-Edsbyns Fastighets AB har sedan tidigare ett 65Trygg i Alfta och där är de boende väldigt nöjda med trygghetsvärdarnas arbete.

– Återkopplingen vi har fått är att de skapar glädje och uppmanar till aktiviteter och engagemang. Att de boende får lite ny energi och inspiration av dem, säger Elin Lindberg.

Tycker du att 65Trygg låter intressant?

Från och med den 10 januari kan du ställa dig i kö på de nya bostäderna.

Detta gör du på hemsidan eller genom att ringa uthyrningen för att få hjälp och bli guidad.

Känner du dig nyfiken och vill veta mer om hur det är att bo på ett 65Trygg är du välkommen att kontakta uthyrningen för att boka in ett besök på 65Trygg i Alfta.

Just nu finns det även lägenheter lediga på 65Trygg Engmansgårdarna i Alfta.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Helahälsinglands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy