Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi tar vår personals välmående på största allvar

SJ svarar på insändaren Gör om, gör rätt, SJ (Ljusnan 3/12).

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

SJs presschef svarar på kritiken mot det nya planeringssystemet.

Bild: TT

Annons

Läs insändaren här: Gör om, gör rätt, SJ

Sedan en tid tillbaka har SJ gått över till ett nytt planeringssystem som bland annat styr planeringen av SJs tidtabell, trafik, fordon och schemat för SJs personal som arbetar ombord. När det nya systemet nu har börjat användas har SJ råkat ut för större intrimningsproblem än vad som först hade kunnat förutses.

Framför allt har personalens scheman i Mälardals- och Bergslagsregionerna blivit felaktig. Det här har lett till att våra resenärer har drabbats av inställda avgångar och att vår personal ibland har fått orimliga scheman med en svår arbetssituation som följd. För det vill vi be om ursäkt. Det har inte varit en acceptabel situation. Nu börjar läget se ljusare ut och avsevärt färre tåg behöver ställas in framöver.

Annons

Annons

I sin debattartikel sätter Sekos arbetsmiljöansvarige i Gävle-Dala, fingret på någonting väldigt viktigt, nämligen välbefinnandet hos SJs personal. Precis som Sekos arbetsmiljöansvarige skriver i sin text har en negativ konsekvens, i samband med implementeringen av det nya planeringssystemet, varit problem med personalens scheman. Det har bland annat fallit ut scheman med alltför långa och alltför korta tjänstgöringsdagar.

Det här har bland annat lett till att arbetspassen har planerats fel och att man fått byta turer med kort varsel. Det har inte fungerat på en acceptabel nivå och SJs personal som arbetar ombord på våra tåg och kollegorna som arbetar med implementeringen av systemet har fått slita hårt. För att kunna köra så många tåg som möjligt under den här perioden har vår personal gjort stora uppoffringar och de har genomfört imponerande insatser. För dessa insatser vill SJs ledning rikta ett stort tack.

I dag jämfört med tidigare har vi nya och större krav på våra interna system och det nya planeringssystemet SJ har valt är ett robust system som är väl etablerat i vår bransch. Införandet av det nya systemet har gått bra i den största delen av SJs verksamheter, men vi har fortfarande vissa intrimningsproblem i den nämnda regionen. Vi arbetar fortsatt dygnet runt för att komma till rätta med de problem som uppstått för att säkerställa att våra tåg går som de ska och för att vår personal ska ha en bra och förutsägbar arbetsmiljö.

Vi tar vår personals välmående på största allvar och det förs en kontinuerlig dialog internt inom SJ, bland annat mellan fackliga representanter, skyddsorganisation, gruppchefer och berörda kollegor.

Avsändare Tobbe Lundell, presschef, SJ

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy