Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Färila

Läsartext
Tänt vare här!

Detta är en läsartext.

Nu är årets gran tänd och sprider julstämning i byn. Foto: Jon-Erik Botås

Annons

Lördagen innan första advent bjöd byarna Stocksbo-Åbo-Brinnasen byalag in till traditionsenlig julgranständning vid nostalgimacken i Stocksbo. Arrangemanget är alltid välbesökt, men denna gång ännu lite mer än vanligt då Lill-Stickans stod för stämningsfull julmusik – en riktig bragd i det kylslagna vädret. Folk-tv som följt Stocksbo genom åren var också på plats för att föreviga händelsen.

Annons

Byalaget bjöd som sedvanligt på glögg, korv och givetvis kom tomten på besök och delade ut godispåsar till alla barn. Den ståtliga julgranen skänks varje år av någon bybo, denna gång av Tore Sjölund.

Annons

Nu får granen, för året nyutrustad med en strålande stjärna i toppen, lysa upp i byn till efter helgerna!

Catharina Olsson-Lindh

Barnens favorit var förstås tomten som traditionsenligt delade ut godispåsar till alla snälla barn. Foto: Jon-Erik Botås

Mycket uppskattat blev det med levande musik. Lill-Stickans bjöd med stelfrusna fingrar på fin julstämning. Foto: Jon-Erik Botås

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy