Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Replik: Fel påstående att SD har god närvaro

Insändarskribenten Pär Jonsson håller inte med Daniel Persson om att SD har god närvaro i politiken i Ljusdal.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Therese Nilsson, Christer Nilsson

Annons

”Sverigedemokraterna har överlag god närvaro i de uppdrag vi besitter och speciellt när vi ska tjänstgöra med rösträtt, det är sjukdom som gjort att vi inte närvarat i några enstaka sammanträden.”

Citatet kommer från Daniel Persson (SD) i en insändare 29 november. Det märks att han själv inte är förtroendevald i Ljusdals kommun när han företräder partiet i spalterna om privatisering av personlig assistans.

Annons

Annons

Det stämmer inte att SD i Ljusdal lämnat tomma mötesstolar i några enstaka fall. Vid en genomgång av närvaron i kommunfullmäktiges framgår det av protokollen att från och med november 2019 har SD inte vid något tillfälle haft alla fem ledamöter på plats.

Så SD-politikerna i Ljusdal får nog rätta sin talesperson utifrån i det här fallet.

Nämnas bör att SD inte är det enda partiet som syndat. Vid det senaste sammanträdet var sex av kommunfullmäktiges 41 platser tomma. Men för SD har det alltså varit mest påtagligt.

Ljusdals kommun betalade enligt sin hemsida på internet ut 1,2 miljoner kronor i partistöd 2020 varav SD fick 146 630 kronor. Stödet betalas ut varje år med utgångspunkt i antalet mandat i kommunfullmäktige. Då är det inte för mycket begärt att partierna ser till att ha ledamöter eller ersättare på plats i den politiska församling som är direkt vald av invånarna i kommunen – i mina ögon ett av de finaste uppdragen man kan få.

Pär Jonsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy