Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Julmys på Anundsgården i Iggesund

Detta är en läsartext.

Adventskransar, Iggesunds almanackan och hembakta kakor var något av de utbud som fanns att inhandla på den lilla julmarknaden utanför Anundsgården.

Annons

Lördagen den 4 december arrangerade Iggesunds Intresseförening ”Julmys på Anundsgården” i Iggesund.

En liten julmarknad mötte besökarna på gården med försäljning av adventskransar, gransrisbockar, keramik, hembakat, ljuslyktor och mycket annat. För barnen fanns Gnyfari Islandshästförening på plats med sina fina islandshästar som barnen kunde rida på och klappa. De små kunde också lägga önskelistor i Intresseföreningens traditionella Jultomtelåda.

Annons

Annons

Inne på Anundsgården värmde elden i öppen spisen upp frusna besökare som satt sig till bords för att inta julgröt och skinksmörgås eller kaffe med dopp. Torbjörn Bodare berättade om Anundsgårdens historia, visade en fotoutställning med bilder från gamla Iggesund och besökarna kunde bland annat bläddra i urklipps- och vykortsalbum med bilder från svunna tider. Det blev många igenkänningar och gamla minnen väcktes till liv.

Anundsgården i vinterskrud med Gnyfaris fina islandshästar.

Anundsgården är Iggesunds äldsta mangårdsbyggnad med släktanor från början av 1500-talet, men utsattes för rysshärjningen 1721 då den gamla gården brändes ned till grunden. Nuvarande hus stod färdigt omkring 1724 och ägs numera av IOGT-NTO. PRO-kören stod för underhållningen utomhus och sjöng stämningsfulla julsånger under ackompanjemang av dragspelare och körledaren Börje Ring. Vita vackra flingor föll från himlen sådär som det ska göra när det är julmarknad och intresseföreningen kan summera Anundsgårdens första julmys som mycket trivsamt och lyckat.

PRO-körens uppträdande blev mycket uppskattat av besökarna.

Iggesunds Intresseförening

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy