Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Insändare
Centerpartiet: Man väljer inte mellan två dåliga förslag

Caroline Schmidt (C) och Anders W Jonsson (C) svarar på insändare från Ulla G Jonsson, ordförande Miljöpartiet Hudiksvall/Nordanstig, AnnBritt Lagervall, Miljöpartimedlem och Daniel Ekblom, medlem Miljöpartiet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anders W Jonsson och Caroline Schmidt.

Bild: Alexandra Örn

Annons

Replik till Demervall: "Vi är solidariska med miljön"

Centern bär sin egen skuld

Det var inte bara Frida Demervall som hade synpunkter på Miljöpartiets agerande under förra veckan. Att först släppa fram Sveriges första kvinnliga statsminister för att bilda en koalitionsregering MP och S för att sen efter några timmar lämna regeringen var minst sagt märkligt. Även talmannen var minst sagt förvånad över att MP hemlighöll sin plan att snabbt hoppa av regeringen om dess budget skulle falla.

Annons

Annons

Miljöpartiet förklarar det med att M, KD och SD budgeten sätter miljö och klimat på undantag. Vi och Centerpartiet håller med om att det M, KD och SD budgeten är betydligt sämre än det förslag som C la fram. Centerpartiets budgetförslag innehöll betydligt mer offensiva satsningar på landsbygd, småföretag och klimatet.

Skillnaden mot regeringens förslag vad gäller miljö och klimat är dock inte dramatisk. Den innebar en sänkning av bränslepriset på 50 öre men det kan jämföras med den sänkning som MP hittills under mandatperioden ställt sig bakom på 48 öre.

Det minskade anslaget för att köpa skog gör att det för 2022 kommer att finnas lika mycket pengar som det gjorde 2021 dvs i den budget som MP ställt sig bakom. I Centerpartiets budgetförslag anslogs mer pengar.

Sommarens regeringskris där V gjorde upp med SD, KD och M för att fälla regeringen och att därefter L lämnade januariavtalet har försatt Sverige i en bekymmersam situation. För Centerpartiets del ledde det till att vi återgick till att vara ett oppositionsparti. Som oppositionsparti lägger man sitt eget budgetförslag. Om det faller så lägger man ner sina röster i slutomröstningen. Man väljer inte mellan två dåliga förslag, i det här fallet regeringens budget eller M/KD/SD budgeten. Så har oppositionspartier, med undantag av SD, alltid agerat.

Anders W Jonsson (C), riksdagsledamot

Caroline Schmidt (C), riksdagskandidat

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy