Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Läsartext
TV: Dansglädje med stora och små

Viksjöforsbaletten presenterade samtliga dansgrupper vid årets julshow. Akrobater och innesportare var också med – i filmversion.

Detta är en läsartext.

Gruppen Pegasus sprider sopor. Att slänga är att försvinna?

Annons

Det är de unga talangerna Elin Stålberg och Robert Junior som har inspirerat, hållit i träningar och koreograferat årets julproduktion. Temat som genomsyrade showen var "Allemansdansen" där omsorg om vår miljö stod i fokus.

Se klipp från föreställningen här:

Annons

Åldrande tomtefar (Hugo Carlsson) guidade publiken genom 100-årig förändring i vår miljö. Tonårsgruppen och de allra yngsta speglade tiderna innan plastens intåg. Sedan följde olika uttryck för utvecklingens blinda eufori. Killgruppen och gruppen Pegasus slängde sorglöst sina sopor i tron att allt tids nog försvinner på något sätt. Vuxengruppen försökte förgäves få till en ändring.

Annons

Innan plastens intåg.

Men man måste visa engagemang och uttryck för framtidstro. Den styrkan framkom till fullo i Elins och Juniors alldeles förträffliga, konstnärliga, uttrycksfulla och professionellt vackra dans.

Vuxengruppen visar mödan med att vilja återfå den rena miljön.

Den 100-hövdade publiken visade uppskattning med applåder och värmande ord till artisterna. Avslutningsvis kom tomtefar med sin säck full med gåvor. I serveringen bjöds på hembakat med kaffe, te och glögg.

Helena Ehrstrand, Viksjöfors

Fler bilder från julshowen:

Ledarna Elin Stålberg och Robert Junior har jobbat med tema allemansrätt uttryckt med dans.

Annons

Annons

Killgruppen Drakarna är inte så miljömedvetna i sina roller.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy