Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bollnäs

Läsartext
PRO Kilafors på julbord och julmarknad

PRO Kilafors besökte julmarknaden vid Axmar bruk.

Detta är en läsartext.

Annons

Lördag 4 december samlades 35 PRO:are för att med Lönns Buss besöka julmarknaden i hyttan vid Axmar bruk och äta julbord på hemlig plats.

Reseledare Eva Lucchesi hade i samråd med Lönns Buss ordnat med denna utflykt. I halt väglag och snöväder rattade Larsa oss tryggt till Axmar bruk, där vi lotsades in i hyttan.

Vid entrén räknades besökarna så att inte fler än 100 var inne i hyttan samtidigt. När vi var färdiga där och väl satt i bussen igen spekulerades det hejvilt om var vi skulle äta.

Annons

Annons

Larsa körde in mot Gävle, lite sightseeing runt i stan. Vi såg både lilla och stora bocken. Sen rattade han ut ur stan och vi funderade ”Vart är vi på väg?"

Vi hamnade till slut vid Engeltofta fina restaurang och om någon gick hungrig därifrån får de skylla sig själva. Mörkret hade lagt sig över bygden när vi bröt upp från julbordet.

Lite loja och dästa lutade vi oss tillbaka i bussen för en skön vila och hemfärd. Överallt lyste det av lampor, stakar och granar. Utanför Hamrångefjärden åkte vi förbi ett hus som var helt täckt av och med julbelysning.

Hoppas nu att den nya varianten av covid, omikron, inte sätter stopp för nästa planerade arrangemang som äger rum i Januari.

Annons

Birgitta Boström

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy