Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Alfta

Läsartext
Möten mellan människor i Långhed

Arabiska föreningen har i helgen haft öppet för gäster som vill äta gott och uppleva mat som inte är den vanliga svenska vardagsmaten. Det var tredje gången som detta arrangerades i Långhed och gästerna uttrycker stor glädje.

Detta är en läsartext.

Anders Göllas låter sig väl smaka av dagen i Långhed och här serverar Mayyada Blhasal härligt kardemummakaffe ur den fina kaffepannan som hon tagit med från sitt hemland. Fotograf: Margareta Englund

Annons

Inledningsvis berättade Ammar och Mayyada om sina mattraditioner för gästerna från scenen. Mayyada är klädd i en färgrik dräkt och fin sjal medan grillmästaren Ammar har behållit kockförklädet på efter grillandet utomhus.

Ammar tillbringade många timmar ute vid stora grillen då huvudrättens huvudkomponenter var grillat. Att grilla utvecklar en härlig smak.

Annons

Att mötas som vi gör denna dag i Långhed är viktigt inte bara för att äta mat utan för just mötet mellan människor. Ammar som till vardags jobbar på Voxnadalens gymnasium pratar om det på scenen.

Annons

Härliga dofter utvecklas vid grillen när Ammar Algiyad grillar härliga kebabspett till dagens middag! Fotograf: Margareta Englund

Glädjande nog var dagens gäster en stor härligt blandning av gäster från världens många hörn. Ammar och Mayyada lagar mat och serverar med stolthet sin mat och uttrycker tydligt att mötet med människor såsom sker denna dag är väldigt viktig.

Långheds bygdeförening driver just nu ett projekt där möten mellan människor är ett mål som det jobbas kring. Huset byggdes 1904 för just möten och vi fortsätter på den inslagna vägen. Här finns finns en härligt stor samlingssal med moderna teknik såsom storbild och ljudanläggning med möjlighet till mörkläggning, en värmande bagarstuga och ett välutrustat bra kök.

Måltiden började med en fantastiskt god linssoppa och därefter en arabisk tallrik med både kebab på kyckling, lamm och nötkött med smakrika tillbehör. Några vegetarianer kom och serverades alternativ. Som avslutning en arabisk panacotta med ris. Fotograf: Margareta Englund

Världens bak och mat jobbade på väl i söndags och både gäster och personal var nöjda. Nu laddas det om inför lördagens julmarknad och då träffar ni Ammar och Mayyada i grillstugan där de gräddar härligt bröd. Under årets julmarknad kommer besökarna att kunna åka häst och vagn, värma sig med glögg, handla hantverk av olika slag, gå en sväng i upplyst Hälgepark, träffa tomten men framförallt mötas och mysa.

Margareta Englund

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy