Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Trönö

Läsartext
Veterinär och Ica-handlare – årets landsbygdsföretagare

Detta är en läsartext.

Näringslivschefen Ola Andersson, t.v. Ica-handlaren Emelie Stjernfeldt med dottern Nicole, LRF-ordföraren Jonas Gramer, veterinär Sigurjon ”Sisso” Einarsson med fru Linnea och kommunalrådet John Erik Jansson.

Annons

Det blir festligt och högtidligt i Trönö när LRF Söderhamn hade sitt årsmöte i församlingshemmet. Två företagare från kommunen hedrades och utsågs som 2020 och 2021-års landsbygdsföretagare. Det var Ica-handlaren Emelie Stjernfeldt, Trönö, som fick utmärkelsen för år 2020 och veterinären Sigurjon "Sisso" Einarsson, Ina, Söderala för år 2021.

Emelie Stjernfeldt kunde i fjol inte ta emot utmärkelsen på grund av covid 19.

Annons

Annons

Motiveringen till att de båda personerna fick sina utmärkelser är att de byggt upp sina företag med stora satsningar för att ligga i framkant i sin bransch. Det var LRF -ordföranden Jonas Gramer som överlämnade diplom och blommor.

Båda företagarna blev överraskade och berättade om sina verksamheter och framtidsplaner.

"Sisso" Einarsson med frun Linnea driver Stormyra hästklinik i Ina. Det är en mycket modern anläggning med bland annat klinik och travbana. De startade sin verksamhet för drygt ett år sedan.

Emelie Stjernfeldt kan fira två-årsjubileum med sin lanthandel i Trönö. Verksamheten har utvecklas mycket under dessa två år. Sortimentet har utökas, onlineförsäljningen har stigit med flera hundra procent och flera personer har anställts. Lanthandeln är nu servicepunkt i kommunen. I dag är man ombud för posten, apoteket och systembolaget.

Vid årsmötet medverkade också näringslivschefen Ola Andersson som bland annat berättade om den positiva utvecklingen i Söderhamns kommun. Besöksnäringen ökar och flera etableringar är på gång.

LRF-ordföranden i Gävleborg, Lotta Zetterberg, Storvik, medverkade och pratade bland annat om rovdjursfrågor samt om vargstammen och vargrevirområden i länet.

Kommunalrådet John-Erik Jansson var ordförande vid årsmötesförhandlingarna.

Samkväm med smörgåstårta inramade kvällen.

Jan-Eric Berger

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy