Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
SPFseniorerna Glada Hudik har haft sitt andra månadsmöte i år

Detta är en läsartext.

Musikgruppen MVF Ukelelegubbs med ledare Pelle Forsgren satte verkligen färg på den sena eftermiddagen för 60-talet medlemmar. Bild: Roland Dahlberg

Annons

”Omsorgen”, Hudiksvalls kommun, gästade föreningen onsdagen den 24 november.

Teamledare Lena Gunnarsson informerade och svarade på frågor om ”omsorg, stöd och råd” som kan erhållas, då behov uppstår. Socialtjänstlagen (införd 2001) § 4 ligger till grund för varje kommun att arbeta utifrån.

Lena beskrev på ett trevligt sätt hur ett ärende handläggs i Hudiksvall. Efter att en person tagit kontaktat med en biståndshandläggare genomförs ett eller flera samtal med berörd person om möjligheterna att få stöd; vad kostnaderna är och hur ett ärende utreds samt hur beslut fattas och kan verkställas.

Annons

Annons

Bild: Roland Dahlberg

Verkställigheten sker genom kommunens verksamhet eller genom företaget Trygga Hjälpen. Ett val som man gör själv. Ett flertal frågor svarade Lena villigt på. Lena och hennes kollegor, som är socionomer, har många års erfarenhet från sitt arbete. Avslutningsvis nämnde hon att sökande kan känna viss skam för att ta kontakt och begära stöd. Det ska man inte göra. Några har inte heller kunskap om att vi finns, förklarade Lena.

”Jag och mitt team arbetar med stödfrågor varje dag. Vi är socionomer och får stor erfarenhet om hur livet kan förändras på ett sätt som man inte tänkt sig. Med givna råd och stöd får berörda en bättre, säkrare och tryggare livskvalité”

Musikgruppen MVF Ukelelegubbs med ledare Pelle Forsgren satte verkligen färg på den sena eftermiddagen för 60-talet medlemmar. Med entusiasm och glädje och trevliga munderingar spelade och sjöng gänget ett flertal stimulerande och medryckande låtar, vilket medförde att många sjöng med.

Ulf Sundh

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy