Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Djurindustrin – elefanten i rummet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är det verkligen gott att äta en skinksmörgås när man tänker på hur illa djuren far? undrar insändaren.

Bild: Erika Marcusson

Annons

I dag är de flesta människor medvetna om vad som sker på svenska djurfabriker. Konsumenter känner till att djur far illa samtidigt som de fyller sina varukorgar med kött, ägg och mejeriprodukter. Att köpa animalier innebär ett stödjande av djurindustrin, trots att du väljer att blunda för djurens hårda verklighet. Vill du stödja en bransch som innebär att djur systematiskt far illa?

Annons

Det finns otaliga exempel på grymheter mot djur som sker helt lagligt i vårt land.

Annons

Grisar som tvingas leva sina korta liv inomhus på hårda betonggolv och som bedövas genom att skickas ner i plågsamma koldioxidschakt före slakt, 15 000 tuppkycklingar som dödas varje dag i äggindustrin då de anses vara en biprodukt, kalvar som separeras från sina mammor och placeras i ensambox för att människor ska konsumera mjölken och kycklingar som är så sönderavlade att de knappt orkar bära upp sin egen kropp.

Varför ska djuren utsättas för allt detta lidande när vi kan välja att äta en växtbaserad kost? Det är hög tid att prata om elefanten i rummet och hur dina val påverkar djuren. Som konsument kan du fortsätta att blunda för det som sker på djurfabrikerna eller också kan du välja en kost som inte är på djurens bekostnad. Numera finns en uppsjö av djurvänliga produkter, exempelvis veganska mejeriprodukter, äggersättning och fantastiskt goda köttsubstitut. Och handen på hjärtat, är det verkligen gott att äta en skinksmörgås eller dricka ett glas mjölk när man tänker på hur illa djuren far?

Helen Thelin

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy