Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norrbo

Läsartext
Adventskonsert med Hemvärnets musikkår

Detta är en läsartext.

Hemvärnets musikkår Gävleborg har deltagit i Nijmegenmarschen i Nederländerna både 2018 och 2019. Bilden är från Heumensoord 2019. Fotograf Niels Aarts

Annons

Lördagen den 4 december kommer Hemvärnets musikår Gävleborg till Norrbo kyrka för en adventskonsert. Senast musikkåren spelade här var 2019 och kommer nu tillbaka och bjuder på jul- och adventsmusik för alla.

Musikkåren är ansluten till Försvarsmakten och består av cirka 35 aktiva amatörmusiker. Musikkåren är godkänd att spela i statsceremoniella sammanhang som till exempel högvakt, samt för att representera Sverige utomlands.

Annons

Annons

Utöver militära spelningar uppträder musikkåren vid egna konserter och andra spelningar, som till exempel sista april, nationaldagen och adventskonserter som denna.

Musikerna kommer från hela länet och några reser långt för att vara med på repetitionerna varje onsdag. Dirigenten Pähr-Allan Sandberg, som hör till dem som har längst resväg, får ovanligt nära till denna spelning, eftersom han bor i Norrbo.

Åsa Leek

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy