Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bergsjö

Anna Nylander, Bergsjö, blev 47 år: "Saknaden är fruktansvärd"

Anna Nylander, högstadielärare i Bergsjö, avled den 20 oktober i en ålder av 47 år. Närmast anhöriga är make, son, föräldrar, svärföräldrar och svägerska med familj.

Högstadieläraren Anna Nylander har avlidit.

Annons

Anna Nylander föddes 1974 i Gnarp och hette Frisk som ogift. Hon växte upp i Röde och familjen drev mackrörelse med restaurang under hela hennes uppväxt. Under skoltiden, på kvällar, helger och lov, hade hon sitt första arbete där.

Det var lärandet, skolan och engagemanget för barn som blev den röda tråden i Annas liv. Hon lärde sig läsa redan vid fyra års ålder och hon läste ofta och mycket, särskilt skönlitteratur. Efter humanistisk linje vid Bromangymnasiet vistades hon ett år i New York som au pair. Därefter studerade Anna i Härnösand och Gävle till lärare i SO-ämnen, svenska och engelska, med kompetens både för högstadiet och gymnasiet. Hon arbetade först vid Backens skola i Harmånger fram till nedläggningen av högstadiet, därefter vid Bergsjö skola. Anna var en skicklig pedagog som brann för sitt arbete och hon värnade särskilt om barns rätt till individuellt anpassad undervisning, och för undervisning av barn med särskilda behov. Under sina över 20 år som lärare i Nordanstigs kommun har hon undervisat en hel generation elever.

Annons

Annons

Anna gifte sig 2005 och i äktenskapet föddes en son, som nu är 15 år. Familjen var först bosatt i Ilsbo, därefter från 2006 i Vattrång och till sist från hösten 2020 i en sekelskiftesvilla i Bergsjö. Anna tyckte mycket om att resa, och före pandemin gjorde hon, maken och sonen många resor utomlands, både till europeiska huvudstäder och till härliga solstränder. Hon tyckte om att tillverka egna smycken av noga utvalda halvädelstenar och skimrande sötvattenspärlor. Hemmet var särskilt viktigt för Anna och hennes gastronomiska färdigheter var omtalade.

Saknaden är fruktansvärd, men hennes minne är ljust och vi är innerligt tacksamma över de år som vi fick med henne.

Familjen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy