Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Delsbo

Läsartext
Årets Dellenbygdsbor utsedda

Detta är en läsartext.

Årets Dellenbygdsbor Mikael Öst och Madeleine Lindh.

Annons

Priset delas årligen ut av föreningen Dellenbygdens framtid där byalag/byaråd i Dellenbygden ingår. Dellenbygdsbor står för nomineringarna. På lördagen delades priset ut inför en stor publik i det gamla bönhuset på Delsbo forngård under pågående julmarknad.

Priset gick i år till dellborna Mikael Öst och Madeleine Lindh och motiveringarna var på samma tema.

Annons

Mikael Östs och Madeleine Lindhs brinnande engagemang för att på nydanande vis sprida kunskap om och väcka intresse för tradition och förnyelse av vår kultur är av stor betydelse för bygden. Mikael har genom Dellenkilten lyft folkdräktsbärandet till nya nivåer; nya grupper upptäcker dräkten och den bärs i nya sammanhang och därmed sprids stoltheten för Dellenbygden till fler.

Annons

Madeleine dokumenterar Dellenbygden och människorna i bydgen i bild. Utan Madeleines kompetens och kreativitet inom fotografi och rörlig bild hade detta inte fått sådan spridning. Mitt i pandemin lyste duon och många fler upp vintermörkret och fick oss att bubbla av stolthet med Hälsingevarianten av den globala dansen Jerusalema.

Sist men inte minst klargjorde prisutdelaren Pelle Nyberg att med priset följer en förhoppning om en spännande fortsättning.

Priset bestod av diplom och en statyett gjord av den lokala konstnären Kajsa Gustafsson/Kajsas Keramik.

Föreningen Dellenbygdens framtid

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy