Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vi behöver en ny start för Sverige!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Sverige behöver en nystart. I dagarna har vi liberaler samlats till landsmöte för att besluta om den politik vi går till val på. På område efter område har liberal politik tagits fram och viktiga beslut har fattats. Ett givande och tagande har präglat landsmötet. Partiet har relevanta lösningar på samhällsproblemen. Vi kan inte fortsätta blunda för den ökande kriminaliteten, brister i skolorna, klimatkrisen eller landsbygderna som nedmonteras. Det behövs helt enkelt en ny start för Sverige.

Kunskapsskolan ska återupprättas. Sedan den socialistiska regeringen tillträdde 2014 har skolans resultat sett en dyster utveckling. Undersökningar av skolresultaten, som Pisa, har manipulerats för att visa på högre resultat än verkligheten visat. Regeringen har misslyckats i sin skolpolitik. Framtiden börjar i skolan. I klassrummet ges varje barn, oavsett vilken start i livet man har, möjlighet att forma sin egen framtid. Liberalerna vill förstatliga skolan. Vilken kommun du bor i ska inte vara avgörande för ditt barns skolgång.

Annons

Annons

Sveriges parallellsamhällen måste motverkas. Den misslyckade integrationen är ett resultat av regeringens sätt att se människor som en homogen grupp. I dagens Sverige får vissa flickor inte leka med pojkar, storebröder har till uppgift att bevaka sina småsystrar. Vi måste motverka de parallellsamhällen som bland annat tar sig i uttryck i hedersrelaterat våld och förtryck. Den som med hot och våld hindrar andra att leva i frihet kan inte mötas med tolerans. Vi menar att politiken ska bekämpa grogrunden till och förekomsten av diskriminering, rasism och extremism.

Klimatet förändras just nu. Om regeringen får bestämma blir det elbilar utan laddinfrastruktur – och snart följer elbrist och en energiförsörjning delvis baserad på förbränning av olja och koleldning. Regeringen har föreslagit att kommunernas vetorätt avseende vindkraftsetableringar ska upphöra. Det här duger inte. Vindkraften ska byggas ut där den behövs som mest och där den gör minst skada. Omställningen till fossilfria energikällor kräver annan energi, hela året och alla dagar. Därför behöver kärnkraften byggas ut. Vi driver på för en klimatpolitik som gör skillnad – där skog skyddas och energikrisen tas på allvar.

Liberalerna är inte ett parti för en viss intressegrupp. Vi är, liksom vårt forna namn ger uttryck för, folkets parti. Det självklara liberala och borgerliga partiet. 11 september 2022 står Sverige inför ett vägval och det är hög tid för en ny start för Sverige.

Henrik Estander (L), riksdagskandidat Gävleborgs län

Elise Backman (L), riksdagskandidat Västernorrlands län

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy