Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Hudiksvall – den hemliga kommunen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Marielle Anteskog

Annons

Under hösten har vi kunnat läsa om oroande incidenter och rapporter i vår kommun. Och svar/kommentarer från kommunens politiker och tjänstemän har bara spätt på oron och givit upphov till stora frågetecken.

Exempel:

• En vårdtagare hamnar på sjukhus med allvarliga skador. Vad har hänt? Hemligt, säger kommunen. Inte ens anhöriga tycks ha fått relevant information.

Annons

• Glada Hudik-teatern har betalat stora pengar till en anhörig och en vän till ledaren för verksamheten. Insyn? Nej! Hemligt, säger kommunen. Och det är dessutom "fake news", säger kommundirektören och tar hjälp av Trumps standardkommentar.

Annons

• Miljonbelopp betalas i stöd till Folkets Hus och Camp Igge i Iggesund. Andra föreningar i kommunens övriga orter får nöja sig med skulor. Varför är det så? Hemligt, säger kommunen. Hudiksvalls kommun har tydligen blivit sig själv nog. Medborgare och media ska inte kommentera, lägga sig i, inte ifrågasätta, verkar det som.

Vår kommuns uttalade vision att:

"Hudiksvall ska bli Sveriges bästa kommun att leva och verka i" ligger idag ljusår bort, tyvärr. Om inte en radikal och mirakulös attitydsförändring hos politiker och tjänstemän kan ske med omedelbar verkan.

Ingogringo

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy