Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Insändare
Drop in i Söderhamn

Signaturen Stelfrusen skriver i en insändare om att flera köande inte hann få vaccin innan stängning. Tina Mansson Söderlund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinsamordnare, Region Gävleborg, ger svar direkt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Ebba Kulneff

Annons

Idag köade jag och min man i en och en halv timme i isande snålblåst för att få vår tredje dos covidvaccin. Alla köade tålmodigt, framför oss segnade en kvinna ihop.

När det var vår tur att stiga in i värmen (trappuppgången), kom en securitasvakt och meddelade att här stängdes det för denna gång. Då var klockan 14.03 Enligt 1177 var tiden 13 till 14.30. Vi och kanske ett fyrtiotal andra köande fick beskedligt lomma därifrån.

Annons

Annons

Usel planering tycker jag.

Dessutom verkar det inte gå att boka tid för vaccinering, så det alternativet finns inte för tillfället.

Stelfrusen

Svar direkt:

Jag beklagar verkligen att ni fått köa så länge och därefter blivit avvisade utan vaccination.

Att vaccinationsmottagningen stängde innan utsatt tid kan ha berott på att personalen gjorde en uppskattning av hur många som kunde tas emot den sista halvtimmen och att man så snart som möjligt ville ge de väntande besked om de skulle hinna få en vaccination eller inte.

Region Gävleborg, liksom landets övriga regioner, hade hunnit avsluta avtalen för de större vaccinationslokaler som användes under "massvaccinationerna" när Folkhälsomyndigheten beslutade att rekommendera en tredje dos till alla över 65 år.

Vi försöker möta det direkta behovet av påfyllnadsdos mot covid-19 på våra hälsocentraler, som dessvärre inte är byggda för ett så stort dagligt flöde av invånare. Vi behöver dessutom extra utrymme för 15 minuters övervakning efter covidvaccination.

Det pågår ett intensivt arbete med att hitta nya och större lokaler som är lämpliga för covidvaccination på de platser där vi inte har en tillfredsställande situation för invånarna.

Tina Mansson Söderlund, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör och vaccinsamordnare, Region Gävleborg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy