Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vad är det för fel på människor i grupp?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Erika Engberg (S).

Bild: Christian Massana

Annons

Vad är det för fel på människor i grupp som kränker andra och hur vänder vi normer och beteenden oss sinsemellan rätt?!

”Våld är varje handling riktad mot en annan person, som genom denna handling skadar, smärtar, skrämmer eller kränker, får denna person att göra något mot sin vilja eller avstå från något som den vill” (Per Isdal, 2001)

Dessutom får ingen köpa eller sälja en annan människa. Det är förbjudet säger lagen. Det kallas slaveri eller människohandel. Flickor, kvinnor, pojkar och män utsätts på olika sätt för det i Sverige.

Annons

Annons

Att köpa sexuella tjänster är därför förbjudet. Den som gör det begår ett brott, däremot att sälja sexuella tjänster är inte förbjudet i Sverige. Om du gör det är det inte brottsligt.

Det vanligaste stället att köpa och sälja sex är på nätet. Sexannonser sprids via appar och sociala medier. Även sexuella tjänster mot betalning. Det kallas ”sex mot ersättning”. Med ersättning menas inte bara pengar. Ersättning kan också vara presenter, alkohol och droger. Det kan också vara att få någonstans att bo. Men ingen betalning är ok. Det spelar till exemepel ingen roll om du är fattig eller rik. Om du är sjuk eller frisk. Om du dricker alkohol eller använder droger. Om du kommer från Sverige eller från något annat land. Eller någonting annat. Ingen får utnyttja dig på det här sättet. Även om du själv säger att det är okej. Då gör de fel. Det är förbjudet att köpa sex.

Svårare än så är det inte. Sluta med våld och beteenden som skadar, smärtar, kränker, skrämmer en annan människa. Punkt.

Erika Engberg, scialdemokrat i Bollnäs

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy