Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Replik: Liberalers ord utan trovärdighet

Stina Michelson (S), ordförande för utbildningsnämnden i Ljusdals kommun, svarar här på en insändare om skolresultaten som Liberalerna i Ljusdal skrivit.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stina Michelson (S), ordförande för utbildningsnämnden i Ljusdals kommun.

Annons

Jag är uppriktigt sagt förvånad över de fel som Liberalerna har i deras insändare i LjP 18 november trots att partiet har både en ordinarie plats och en ersättarplats i utbildningsnämnden.

Vi börjar med Välskött skola-projektet som avslutades i förtid och vävdes samman med Samverkan för bästa skola (SBS) tillsammans med Skolverket och Mittuniversitetet. Ett omställningsarbete tar tid och vi har under denna mandatperiod gjort mycket för att öka kvaliteten i våra verksamheter samtidigt som vi har varit tvungna att minska våra kostnader. Detta trodde jag att ni hade koll på.

Annons

Vi är rörande överens om att skolresultaten måste bli bättre. Men låtsas då inte sakna eget ansvar! Att alltid peka på någon annan och inte vilja ta ansvar kan till exempel bli problem för den som vill ha en kommunalrådspost (som tycks vara fallet hos er).

Annons

Det är många faktorer som spelar in när det gäller elevernas resultat och ingen har någonsin påstått att det enbart beror på antipluggkulturen. Men självklart är det en stor pusselbit. Det vittnar både lärare och elever om – och de borde väl ändå veta bäst? Eller vet ni liberaler bättre?

Som ordförande i utbildningsnämnden tar inte jag ett enda beslut själv. Det borde ni rimligtvis också känna till. Det är majoriteten i nämnden som bestämmer. Alltid. Faktum är att när nämnden valde att gå vidare med Välskött skola 2017, och L var med och styrde kommunen i Valiansen, så var ni positiva till det beslutet. Ni var också positiva till fortsättning 2018. Innebär det att ni nu sågar era dåvarande företrädare i nämnden jäms med fotknölarna?

Läs mer om Ljusdals-Postens artiklar om skolan: Skolsituationen i Ljusdal

Hur som helst har avslutade kapitlet Välskött skola varit användbart på många sätt och är så än i dag.

När nämnden tog detaljbudgeten för 2022 i oktober fanns heller inget eget förslag från Liberalerna. Ingen liberal (läs Henrik Estander som tjänstgjorde då) sa något över huvud taget. Märkligt med tanke på den kritik som ges och att samme Estander i april uttalade att han skulle ta fram en egen deltaljbudget. Men den har vi inte sett röken av.

Det märks vidare att ni inte känner till utbildningsnämndens styrdokument och vad de innehåller.

Så håll koll på vad som gäller och vad ni har varit med och beslutat om – och därmed bör ta ansvar för – innan ni ger andra kritik och utmålar er själva som räddare av utbildningsnämndens verksamhet.

Stina Michelson (S), ordförande för utbildningsnämnden i Ljusdals kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy