AnnonsHSB Södra Norrland

Fastighetsskötaren Nicklas är en viktig hjälp i människors vardag: "Man blir en trygghet"

Sedan 17 år tillbaka har Nicklas Åberg varit fastighetsskötare på HSB. Ett jobb som inte bara handlar om att rycka in när element, belysning och packningar behöver fixas – utan också om trygghet och förtroende.

– Den ena dagen är inte den andra lik. Man kan alltid räkna med att det händer något nytt som man måste förhålla sig till, och det är roligt att gå till jobbet när man vet att man inte kommer att göra exakt samma saker som man gjorde igår.

Läs mer om HSB och deras fastighetsförvaltning här.

Nicklas Åberg, som i grunden är utbildad snickare, trivs med sitt varierade schema. Som fastighetsskötare på HSB är det mycket upp till honom själv att planera och fördela dagens arbetsuppgifter, som kan innefatta alltifrån trädgårdsarbete till enklare reparationer.

– En hel del beror på årstiden eftersom mycket av arbetet sker utomhus. På sommarhalvåret kan det vara att ansa häckar, klippa gräset och rensa ogräs, medan det under vintern handlar om att kratta löv eller skotta snö. Det ingår också städning och att rycka ut när boende har felanmält något i sin lägenhet, så då får jag hjälpa till med saker som läckande kranar, trasiga element och rinnande toaletter. Allt mellan golv och tak och lite till, helt enkelt.

Nyfiken på HSB? Mer information hittar du här.

"Det är roligt att gå till jobbet när man vet att man inte kommer att göra exakt samma saker som man gjorde igår", säger Nicklas.

Men, att vara fastighetsskötare består inte bara av praktiska aspekter, fortsätter Nicklas.

– Eftersom vi ofta fixar hemma hos de boende träffar man väldigt mycket människor i arbetet, därför är det viktigt att man också kan vara social och föra en bra dialog. När jag åker på jobb ute hos föreningarna och möter folk i förbifarten är det många som hejar eller stannar till för att småprata lite, och det gör mig alltid lika glad att de tar sig tiden att visa sin uppskattning.

Man behöver inte vara medlem i HSB för att få hjälp med fastighetsförvaltning - läs mer här.

Att Nicklas gör skillnad i de boendes vardag är något som blivit särskilt tydligt under pandemin, konstaterar han.

– Även under normala omständigheter kommer man i kontakt med många äldre som bor själva och inte kommer hemifrån så mycket, men spridningen av coronaviruset har gjort det ännu mer påtagligt. Bortsett från hemtjänsten är jag kanske den enda utomstående de här människorna mött på ganska lång tid, så jag blir som en extra trygghet för dem i tillvaron. På det sättet fyller jag nog en ganska viktig funktion i mångas liv.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Helahälsinglands redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy