Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hennan

Läsartext
Äntligen – PRO Hennan om årets julmarknad

Flera julmarknader står för dörren. Här skriver Kurt L Rådlund om marknaden i Hennan som betyder mycket för pensionärsföreningen.

Detta är en läsartext.

Annons

Äntligen! En efterlängtad julmarknad får en återstart. En julmarknad som inte kan mäta sig med de stora, men som har en stor betydelse för den by och det område som representeras av PRO Hennan.

Den 27 november klockan 10.00 slås porten till Väljegården i Hennans marknad upp. Byggnaden är inte stor, men innehållet är kompakt och fyllt med kvalitet.

Tidigt under året, när det blev bestämt att julmarknaden skulle arrangeras/återstartas, har många medlemmar arbetat hårt för att huset skulle fyllas med saker avsedda för försäljning.

Det egenproducerade är olika granrisprodukter (kransar, julbockar, etc.), stickat (mönstrade och omönstrade strumpor och vantar, tröjor, etc.), bakat (hällbröd, bullar, kakor, etc.) marmelader, sylt med mera. Förutom egenproducerat finns från andra producenter fisk, honung och designprodukter.

Annons

Annons

Edits produktion.

Edit, en av de äldre medlemmarna, har – liksom många andra medlemmar – arbetat med stickade alster. Hon tycker att det är roligt att kunna bidra till föreningen. Hon har under en stor del av året arbetat för och sett fram emot marknadsdagen. Hon hoppas att hennes bidrag kan öka försäljningen.

Lars (Lasse) har genom sin logga “Tryggen” flitigt använt sitt kunnande inom facket snickeri och tillverkat allt från fågelbord, via stolar och pallar till kryddställ. Lars säger att den rikhaltiga produktionen i mångt och mycket beror på pandemiåret 2020. Han har samlat produktion för den uteblivna marknaden och kompletterat med årets idéer.

Lasse ansvarar för snickeri.

Han liksom Edit tycker att det är roligt att kunna inspireras och bidra. Ulla representerar avdelningen bakat, med hällbröd som specialitet. Hon har tillbringat många dagar i egen bakstuga.

– Många är bakkunniga i föreningen, säger hon och utbudet på bakat är därmed stort och varierat.

De som inte bidrar med bakade produkter, levererar marmelader, sylt, etc. En person, PRO Hennans nye ordförande Billy Eng, som övertagit en väl fungerande tradition säger:

Annons

– Julmarknaden har stor betydelse för föreningen. Genom de intäkter som genereras, kan många arrangemang genomföras, som annars skulle vara för kostsamma för medlemmarna. Därför är det glädjande att många helhjärtat ställer upp och att så många utanför föreningen är villiga att bidra, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag har innan jag blev medlem och ordförande bevistat tidigare marknader och insett dess betydelse.

Som ett komplement till produkterna på marknaden finns en servering, som sköts av Ulla och Sally. Där kan besökare träffas över en kopp kaffe med komplement. Ingen ska behöva gå tomhänt från Hennan. De flesta varor kan, om lagret tar slut, beställas för en senare leverans.

Marmelad och sylt.

Granristomte.

Bakstuga.

Julkalender.

Annons

Mönstrad vante.

Barnsockor.

Stickning pågår.

Design.

"Tryggens" logga.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy