Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Tonläget inom politiken

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ulla Jacobsson skriver för Centerpartiet i Ljusdalskretsen.

Annons

Som medlem i Centerpartiet i Ljusdal har jag och mina partikamrater en from förhoppning om att vi i den kommande valrörelsen ska mötas av respekt och förståelse inför den uppgift vi har att förmedla, vår politik.

Det är lätt att notera det alltmer rådande föraktet och nedlåtande bemötande våra politiker ofta får utstå i samtal med allmänheten, inte minst inom rikspolitiken och som drabbar många politiska företrädare, oavsett partitillhörighet.

Annons

Annons

Att det sedan är tacksamt för massmedia att blåsa upp allt som sägs och ibland utryckt ur sin kontext för att skapa förvirring och "negativ reklam" för polititiken, gör det än svårare att nå saklighet och konstruktivitet i debatten.

Jag vill påminna om att vi som arbetar politiskt lokalt i Ljusdal (och i övriga landets kommuner) gör detta ideellt på vår fritid, många av oss utan ersättning.

Vi har alla ett gemensamt samhällsansvar som de flesta politiker brinner för och vill skapa ett bra samhälle att leva i – detta gäller nog samtliga politiska företrädare, oavsett partifärg.

Vi vill också vädja till kommunens lokala partiföreträdare att hålla en god ton i de olika politiska församlingarna. Detta är särskilt viktigt inför den stundande valrörelsen för att inte ytterligare spä på det rådande politikerföraktet.

För Centerpartiet i Ljusdalskretsen, Ulla Jacobsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy