Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Söderhamn

Insändare
Vore underbart om det gjordes mer för oss på landet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Foto: Stina Stjernkvist / TT

Bild: TT

Annons

Vackert är ordet. Jag är en lojal arbetare i Söderhamns kommun som tycker till. Jag arbetar ungefär en mil utanför kommunen, i Norrala. Vi som jobbar där är verkligen utanför.

På sommaren sätts det blommor runt en fontän som blir över från det kommunala växthuset. Jättefint det ju, men när hösten kommer, då står dessa vissna blommor där, ingen kommer för att ta bort dem. I parkerna i Söderhamn är de borta sen länge, vem glömde dem på landet?

Annons

Annons

Våra äldre har njutit av dess blomster, en varm dag eller dagar på sommaren, pratat, sett färger, njutit av dofter. Vi vurmar om de äldre, att de ska ha det bra, njuta sin kanske sista tid, de betalar dyrt för sin plats och sina blomster.

Vore helt underbart om det gjordes mer för oss på landet, utemiljön är inte att skryta med, önskar verkligen mer engagemang från de som bestämmer, utemiljöer, innemiljöer, vi bor i mestadels i gamla möbler, en skam för våra äldre. Det ska vara anpassat för att denna superpersonal ska känna att de har nåt att erbjuda våra äldre, för en fin tid på landet med dofter, fin miljö, en fin sista tid för många oavsett sjukdom och behov. Det är väl det minsta vi kan ge våra äldre som vi vill ge och skydda så, ge oss då den möjligheten. Alla har ett värde.

Stumpan 2021

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy