Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ovanåker

Insändare
Svar till: "Rör inte Viksjöfors lekpark"

Mikael Östling svarar på insändaren Rör inte Viksjöfors lekpark, Ljusnan 5 november.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I framtiden kan lekplatsen på Viksjöfors skola kompletteras med en ny i de centrala delarna av samhället.

Bild: Arkivbild, Klas-Göran Sannerman

Annons

Läs även: Rör inte Viksjöfors lekpark

Efter medborgarförslaget om en ny lekplats i centrala Viksjöfors gjordes en utredning utifrån det policydokument som vägleder kommunen i arbetet med lekplatser. Där finns angivet att barn helst inte bör ha längre än 500 meter till närmsta lekplats. Utifrån det argumentet och demografin i området beslutade kommunfullmäktige att anta förslaget om en ny lekplats i Viksjöfors. För att den nya lekplatsen centralt i Viksjöfors ska bli verklighet, krävs fortfarande ett investeringsbeslut i ärendet.

Annons

Annons

Det finns heller inget beslut om att avveckla den befintliga lekplatsen vid Solsvägen/Stocka-Pers väg i dagsläget. Ett möjligt scenario vid anläggning av en ny central lekplats i Viksjöfors är att successivt fasa ut den redan befintliga, genom att inte ersätta uttjänt utrustning med ny, när det blir aktuellt. För att detta ska ske krävs ett politiskt beslut om avveckling på sikt. Ett annat alternativ, är som du beskriver, att låta den befintliga lekplatsen vid Solsvägen/Stocka-Pers väg vara kvar.

Vad gäller skötseln av grönområdet finns det i nuläget inga indikationer att minska på gräsklippning, slyröjning eller möjlighet till pulkaåkning och det är inget som påverkas oberoende av vilket beslut som tas gällande den befintliga lekplatsen.

Mikael Östling, parkavdelningen Ovanåkers Kommun

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy