Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Sjukvården förstår inte att pengarna rinner ut

Lena Olsson hakar på debatten ineffektiv vård. Här en replik efter insändaren från Carl Holgersson, som då besvarades av Anna Andersson, verksamhetschef Vo Ljusdal.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Natalie Almkvist

Annons

För ett antal år sen fick jag följa med min mor, från Ljusdal till Gävle, för ett läkarbesök. Hon hade en cancersjukdom och var dement och kunde inte sitta upp utan fick åka liggande i en sjuktransport.

Väl framme i Gävle blev hon inrullad med bår och allt till läkarens expedition där hon blev upplyst om att man skulle avbryta cellgiftsbehandlingen då hon var alltför skör för att orka genomföra fler behandlingar.

Annons

Annons

Läs även: Sjukvården, vet den högra handen vad den vänstra gör?

Besöket tog tio minuter och sen fick vi åka hem igen. Detta hade man kunnat meddela per telefon till mig då mamma inte kunde ta till sig information på grund av sin demens.

Hemresan blev dessutom en mardröm då hon inte förstod var hon var och varför hon åkte omkring utan skrek och var helt utom sig. Nej, sjukvården förstår inte att pengarna flödar ut i såna här meningslösa tilltag.

Min son, boende i Ljusdal, fick halsböld men det kunde man inte åtgärda på Ljusdals sjukhus utan han fick åka hem med igensvullen hals för att vid femtiden morgonen därpå bli hämtad av en taxi från Söderhamn och körd till Gävle sjukhus där man snabbt åtgärdade problemet innan han fick ta tåget hem. Nej, sjukvården förstår inte att pengarna rinner ut...

Lena Olsson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy