Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
"Hälsosamma scheman" betyder oftast den raka motsatsen för personalen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Medlemmarna i Kommunal är de som får svensk äldreomsorg att fungera. De är de som väcker, hjälper till med hygienen, fixar mat och fika, ordnar med mediciner, städar och tar den extra stunden för ett samtal eller en promenad. För att bygga en äldreomsorg av hög kvalité måste de som arbetar inom den få tid och möjlighet att göra sina jobb som de yrkesskickliga proffs de är. De behöver en hållbar arbetsmiljö och tid för återhämtning mellan de ofta både psykiskt och fysiskt tunga arbetspassen.

Tyvärr verkar många arbetsgivare tänka precis tvärt om. I kommun efter kommun väljer arbetsgivare att helt bortse från personalens förutsättningar och önskemål och för in så kallade "hälsosamma scheman". "Hälsosamma scheman" är ett lurigt namn som ofta betyder den raka motsatsen för personalen. Nämligen mindre vila, mindre inflytande över sina tider, sämre möjlighet att kombinera arbetsliv med familjeliv och till följd av detta: mer ohälsa. Från tusentals och åter tusentals medlemmar i Kommunal kommer vittnesmål om att arbetsgivaren lägger scheman som slår deras liv i spillror. Som gör att barnomsorgen inte fungerar, sömnen rubbas, det sociala livet tas ifrån en och att kroppen till slut inte orkar mer.

Annons

Annons

Nyligen beslutade Hudiksvall kommun att införa "hälsosamma scheman". Schemaförändringarna ledde till en högljudd protestvåg från personalen och arbetsgivaren backade till slut på beslutet. I Bollnäs kommun protesterar nu personalen mot införandet av så kallat autoschema där en robot ska lägga deras schema utifrån "verksamhetens behov". 400 av de 600 anställda har skrivit under en protestlista som överlämnats till arbetsgivaren och flera har redan sagt upp sig.

Det är helt uppåt väggarna. För att de som jobbar inom äldreomsorgen ska vilja och orka jobba kvar behöver arbetsvillkoren bli bättre – inte sämre. Det är också helt avgörande om fler ska vilja söka sig till dessa yrken i framtiden. I många fall handlar införandet av "hälsosamma scheman" att arbetsgivarna valt att lyssna på konsulter och bemanningsböcker, istället för att lyssna på de anställda. Då är det inte så konstigt att det blir helt fel. Det går inte att skapa bra arbetsvillkor utan att lyssna på personalen som faktiskt kan verksamheterna i grund och botten.

Därför kräver vi i Kommunal att de arbetsgivare som valt att införa "hälsosamma scheman" gör om och gör rätt. Schemaläggningen behöver flyttas tillbaka till arbetsplatsen. Lyssna på medlemmarna i Kommunal! Det är bara då det kan bli bra på riktigt.

Sektionsordföranden i Gävleborgs län, Kommunal Mitt

Jan-Olov Sandström, Bollnäs

Hanna Romin, Gävle. Marie Larsson, Hudiksvall

Jessica Eriksson, Ljusdal

Emil Thyr, Nordanstig

Per Helgesson, Ovanåker

Anki Larsson, Region Gävleborg

Susanne Selander Ljunggren, Söderhamn

Lena Broman, Västra Gästrikland

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy