Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Vi värnar våra industrier

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Magnus Östin

Annons

Gävleborg är ett av Sveriges främsta industrilän med en lång och anrik historia, det är någonting vi moderater är stolta över och bejakar. I industrin skapas inte bara olika produkter och varor utan också arbetstillfällen, innovation och ett stort mervärde för hela länet genom ringar på vattnet.

Våra industrier sysselsätter tusentals medarbetare i olika former av yrken och befattningar, här finns alltifrån arbeten som inte kräver högre studier till arbeten som kräver spetskompetens. De skapar spännande arbetstillfällen vilket gör att många pendlar hit för att arbeta och några flyttar hit permanent. Det finns dock utmaningar, vi anser att regionen bör vara mer lyhörd inför industriernas utmaningar gällande kompetensförsörjning. Exempelvis vill vi moderater använda folkhögskolornas utbildningar för att bättre matcha arbetsmarknadens behov.

Annons

Annons

Många av industrierna i vårt län är föregångare i den gröna omställningen, därför är det extra tråkigt när regionala politiska företrädare på vänsterkanten beskriver dem som en miljömässig belastning. Istället bör deras framgångsrika arbete framhävas för att kunna inspirera fler.

Flera av våra industrier sätter Gävleborg på Sverigekartan, många är vi som sett ett helt lastbilsekipage som det står Edsbyn på och Edsbyverkens kontorsmöbler pryder kontor över hela landet, på samma sätt som att Gevalias kaffe går att köpa i hela Sverige. Det gör oss riktigt stolta.

Vi vill precis som många andra se fler blomstrande industrier i Gävleborg, att vi fått hit Microsoft är en stor fjäder i hatten för oss. Det är dock viktigt att även värna och ta hand om de industrier vi redan har, både gamla som byggt upp länet och nya etableringar. Exempelvis besökte vi nyligen en av Sveriges två batterifabriker som ligger i Gävle, där har det nästan aldrig varit en politisk företrädare på besök tidigare. Varken från S-styrda kommunledningen i Gävle eller S-styrda regionledningen i Gävleborg. Detta samtidigt som Gävle kommun kämpar för att få hit nästa batterifabrik.

Vi moderater kommer att fortsätta att värna och jobba för bättre förutsättningar för både nya och gamla industrier. Tillsammans fortsätter vi sätta Gävleborg på Sverigekartan.

Patrik Stenvard (M) Regionråd i opposition

Alexander Hägg (M) Regionråd i opposition

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy