Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
SPFseniorerna Glada Hudik på upptäckarpromenad

Detta är en läsartext.

Ett 30-tal SPF-are besökte Kattvikskajen den 14 november.

Annons

Kattvikskajen, Hudiksvalls nya stadsdel, fick besök av ett 30-tal SPF-are och några inbjudna söndagen den 14 november.

Det är förbjudet för obehöriga att vara på området, då arbete pågår, därav ett söndagsbesök. Guide var projektchef Jan Kroppegård.

Inom några år finns det 540 lägenheter på området, varav närmare hälften blir hyreslägenheter. Dessutom byggnader, som blir arbetsplatser för närmare 100-talet personer. Kattvikskajen blir en levande stadsdel.

Annons

Annons

SPFseniorerna informerades om Kattvikskajen.

Jan Kroppegård gav under promenaden utomordentlig fin information om vad som hänt och händer framöver. Han svarade på alla frågor; från grundunderlaget att bygga på, havsnivåförändringar och så vidare till tänkta möjliga affärer exempelvis mataffär. Frågor som bostadsrätts- och/eller hyresgästspekulanter är intresserade utav.

Den norra delen av området kommer succesivt att växa fram och vid slutet av 2026 är det mesta klart. Under november/december nästa år kommer det att vara hyresgäster i Hudiksvallsbostäders fastigheter. Promenadstråk blir det utefter kajerna. Parkanläggningar och ett större torg blir färdiga efterhand. Bilarna – en bilplats per bostad – får plats i ett garage snett emot nuvarande järnvägsstation. En gång- och cykelbro byggs just nu öster om järnvägen från kajkanten, precis som det varit en gång i tiden. Vid nordöstra piren blir det plats för en vacker staty. Efter ca en och en halv timme avslutades informationspromenaden med kraftiga applåder och ett hjärtligt tack till Kroppegård.

Ulf Sundh

Annons

Arbete pågår och det är förbjudet för obehöriga att vara på området.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy