Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ramsjö

Insändare
Ramsjö sommaren 2021

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tempo i Ramsjö har höjt sin besöksfrekvens, skriver insändarskribenten L J.

Bild: Carole Tärnudd

Annons

Vid summering av den flyende sommaren kan konstateras att bygden har varit välbesökt. Det gäller flera orter har konstaterats, pandemin spelar säkert in när många semestrat på hemmaplan.

Tempo har sett en högre besöksfrekvens, en annan orsak är det 15-tal familjer som köpt fastighet och bosatt sig i Ramsjö. Fastighetspriserna stiger. Det har figurerat husköp på 2.8 miljoner och 1.600 miljoner, vem kunde tro det för något år sen?

Annons

Annons

Där märks fler ringar på vattnet (livsviktiga för en liten ort), bland annat föreningslivet. Där har RSK fått ny ordförande från Dalarna, SPFs ordförande kommer från Arbrå, vice ordförande i Byarådet har anlänt från Skutskär. Orten har fått klara sig utan sina gamla dragplåster som spelmansstämman, Kvistabäcken, Cabarecupen , Hembygdsfesten och så vidare, men laddar för en återkomst.

Fisket, vandringsleder, Tempo samt ortens loppisar har varit ansiktet utåt, en höjdpunkt var midsommarafton när RSK på loppishuset bjöd alla på gräddtårta med förtäring gratis. Nu närmar sig Julmarknaden och Årets Ramsjöbo.

L J

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy