Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Hudiksvall

Läsartext
Ulla Persson och Kerstin Östberg fick årets hedersbevis ur Lena Haglunds minnesfond

Detta är en läsartext.

Annons

Vid Röda Korset Forsakretsens årsstämma den 26 september 2021 meddelades att 2020/2021 års hedersbevis ur Lena Haglunds minnesfond skall tilldelas systrarna Ulla Persson och Kerstin Östberg.

Lena Haglund, grundare av Röda Korset Mötesplats Kupan med second hand-butik och kafé i Forsa avled den 13 juni 2015. I samband med Lenas begravning har i enlighet med Lenas önskemål ”i stället för blommor” förutom till olika fonder även inkommit penninggåvor till Röda Korset, Forsakretsen. Pengarna har lagts i en minnesfond och i enlighet med Lenas önskemål ska pengarna användas inom kretsens lokala sociala verksamheter. Kretsstyrelsen har därefter beslutat att ”varje år i samband med årsstämman bekantgörs utdelning ur fonden, 2 000 kronor till den eller de som kretsstyrelsen anser har gjort förtjänstfulla insatser inom kretsens lokala sociala verksamheter under det senaste året.”

Annons

Annons

Motiveringen för tilldelning av 2020/2021 års hedersbevis till Ulla Persson samt Kerstin Östberg lyder:

”Under 16 år och fortfarande har systrarna i god Röda Kors-anda förtjänstfullt medverkat inom Forsakretsens lokala verksamheter, Mötesplats Kupan med Second Hand-butik och Kafé. De har på ett ansvarsfullt sätt i Röda Korsets och Lenas anda, under åren plikttroget och ansvarsfullt medverkat. Lena skulle följaktligen ha önskat att en utdelning ur hennes minnesfond skulle tilldelas systrarna Ulla Persson och Kerstin Östberg för deras mångåriga och förtjänstfulla insatser.”

Jan Haglund, ordförande emeritus i Röda Korset Forsakretsen

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy