Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Samlat ansvar för psykisk hälsa

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kristdemokraterna i Region Gävleborg föreslår en särskild nämnd för psykiatrivård och folkhälsoarbetet.

Annons

Psykisk ohälsa och psykosociala problem ökar kraftigt i samhället. Psykiatrin i Region Gävleborg står inför stora utmaningar. Utan snabba åtgärder och strategiska satsningar kommer psykiatrivården att stå inför större utmaningar inom en snar framtid. Psykiatrivården behöver prioritera ett strategiskt arbete för de bästa lösningarna för den enskilde patienten, skapa vårdplatser utifrån diagnos och ålder vilket också ökar kvaliteten samt att rätt kompetens finns till för vårdgruppen.

Annons

Annons

Hälso- och sjukvårdsnämnden är en gigantisk nämnd i vår region sett både till budget och verksamhetsansvar. Vi anser att psykiatrin behöver särskild uppmärksamhet för att inte försvinna i det stora. Gävleborg har höga ohälsotal vad gäller folkhälsa och psykisk ohälsa vilket vi politiskt kan motverka. Region Gävleborg behöver ge frågan ett större engagemang och vi måste organisera oss bättre för att kunna möta befolkningens behov.

Därför föreslår vi Kristdemokrater en egen nämnd för att öka transparensen och fokuset på psykiatrins prioriteringar och utveckling. Då kan vi säkerställa att vi har en väl fungerande psykiatrivård i Gävleborg. En översyn av den politiska organisationen är initierad och där bör detta förslag finnas med. Med en ny organisation som samlar all psykiatrivård under samma tak kan Gävleborg få en mer effektiv och sammanhållen psykiatri. Vi förordar även att lägga folkhälsoarbetet i samma nämnd för att det förebyggande arbetet ska kunna kopplas till vårdbehovet.

Kristdemokraterna i Region Gävleborg

Jennie Forsblom

Peter Åkerström

Lili André

Lars Österberg

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy